Tri kamuflažna uzorka, koji je za vas najbolji?

Napisao  Ponedjeljak, 25 Svibanj 2015 23:55

Tri kamuflažna uzorka, koji je za vas najbolji?

Bilo da ste lovac koji je u  lovu na krupnu divljač ili vojnik na bojištu, jednako je važno ostati prikriven. Dobra, stara šumska kamuflaža jedan je od favorita mnogima. Maskirne uniforme ili tzv. pončo ogrtači povremeno izazivaju neke dobre stare uspomene. Ali mora se priznati da danas postoje puno bolji uzorci.

Od tri glavne promjene, najviše se preferiraju digitalni uzorak marinaca ACU (Army Combat Uniform). Nakon marinaca koji su se prebacili na digitalni uzorak, vojska je osjetila da moraju isto tako slijediti nove inovacije. Zrakoplovstvo, koje nikako ne smijemo izostaviti također je dobilo nove uzorke uniforme.

No unatoč digitaliziranim maskirnim uzorcima, predstavit ćemo tri vodeća koja nikako ne smijemo izostaviti. Tri uzorka koja dolaze u različitim shemama boja koje odgovaraju različitim terenima.

Multicam

Multicam uzorak izumio je mladi student umjetnosti. Kilometrima udaljeno središte Fort Bragg, sjedište specijalnih jedinica, pronašli su uzorak koji im odgovara i prihvatili ga. Također, na sreću i nekoliko jedinica vojske prešli su na Multicam uzorak koji je daleko bolji od klasičnog maskirnog uzorka. Dovoljno je reći da je mladi student prilično dobro zaradio na svojoj inovaciji. Multicam je ugodan za oči i mješavine boja su nevjerojatne.Interesom civilnih žena i djece, Multicam je napravio veliku senzaciju.

Kryptek

Razmišljajući o mudrom pristupu inovacijama umjetnici su došli do zaključka da ono što im treba već se nalazi u prirodi. Promatrajući zmije, dobili su svoju inspiraciju za njihov uzorak. Kryptek kamuflažni uzorak inteligentno je dizajniran sa vrlo lijepim mješavinama boja. Njihovi stilizirani obrasci također su vrlo utjecali i na tržištu civilne primjene. Naravno, kako bi ljudi mogli odbiti uzorke gmazova koji izgledaju prilično super.

Advanced Tactical Concealment System (A-TACS) – Sustav naprednog taktičkog prikrivanja

A-TACS napravio je ozbiljan trag u kamuflažnoj industriji. Iako ne tako brzo kao Kryptek, no njihov je pristup posve drugačiji. Jedinstveni uzorak ima zamagljenu kombinaciju boja koje se dobro uklapaju u okoliš i čine ga teško vidljivim za ljude. Prilično je veliko odstupanje od karakterističnih teških linija uzoraka. Prednost tomu je da se slabije linije dobro uklapaju u okoliš, ali to možda može biti  nedostatak u civilnoj primjeni, tj. nošenja u svakodnevnom nošenju.

Kada je riječ o taktici, sva tri uzorka imaju velike kvalitete i svoje prednosti za različite primjene. Odnosno uvelike ovisi kako se osjećate taj dan i što ste odlučili nositi. 

K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023