Preminuo Zlatko Andrašević, tajnik LS Osječko baranjske županije

Napisao  Nedjelja, 25 Prosinac 2016 18:58

Tužna srca vas obavještavamo kako nas je, nakon kratke i teške bolesti, zauvijek napustio tajnik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, gospodin Zlatko Andrašević. Funkciju tajnika Saveza obnašao je od samog njegovog osnutka, a čitav svoj život podredio je lovstvu.  Posljednji ispraćaj dragog nam pokojnika obavit će se 26.12. 2016.(ponedjeljak) na mjesnom groblju u Koški.

Zlatka nećemo pamtiti kao lovca s puškom na ramenu, umjesto nje je običavao nositi foto aparat kojim je trajno bilježio brojne lovačke trenutke, a svojim člancima u lovačkim glasilima ih spašavao od zaborava, jer kako je to on običavao reći, što nije zapisano, nije se ni dogodilo.

Za izuzetne zasluge i doprinos razvoju i unapređenju lovstva, uzgoja i zaštite divljači, razvoju lovne kulture i etike te međunarodnoj stručnoj suradnji i razvoju Hrvatskog lovstva u cjelini, nagrađen je sa odlikovanjima Hrvatskog lovačkog saveza III. II. i I. reda.

Posebno se isticao u širenju lovne kulture, etike i običaja. Idejni je začetnik osječkog Sajma lova i ribolova SALORI, a zahvaljujući njemu osnovani su i Rogisti Osječko-baranjske županije, jedni od prvih takvih zborova u Hrvatskoj.

Prije točno dvadeset godina, na njegovu inicijativu, obilježena je po prvi puta na ovim prostorima, proslava blagdana sv. Huberta, zaštitnika lova i lovaca te prerasla u tradiciju koja se otada neprekidno održava svake godine.
Velike zasluge ima i u pokretanju međunarodne suradnje ovog Saveza s Lovačkim savezom županije Baranya u Mađarskoj.

Pamtiti ćemo ga kao i kinologa, posebice po ljubavi prema psima krvosljednicima, koji su dugi niz godina bili njegovi vjerni pratioci u lovištima Osječke-baranjske županije.

Zlatko je ostavio neizbrisiv trag po pitanju lovstva u ovim krajevima te stoga, neutješnoj obitelji, supruzi Ružici, kćerki Jasni i sinu Goranu, izražavamo iskrenu sućut i suosjećamo u njihovoj boli i patnji.

Posljednji ispraćaj dragog nam pokojnika obavit će se 26.12. 2016.(ponedjeljak) na mjesnom groblju u Koški.

POČIVAJ U MIRU VJEČNIH LOVIŠTA I LAKA TI SLAVONSKA GRUDA!

Predsjednik i Izvršni odbor Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije.

https://www.youtube.com/watch?v=1MBCQs3Sw5Y

Zadnja izmjena Nedjelja, 25 Prosinac 2016 19:42