Predsjednica Republike Hrvatske u Hrvatskom lovačkom savezu

Napisao  Petak, 23 Prosinac 2016 21:47

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je u četvrtak 22. prosinca Hrvatski lovački savez.

Razlog njezina posjeta bio je, osim upoznavanja s radom Saveza, uručenje Povelje Republike Hrvatske za osobite zasluge u području očuvanja ekološke i biološke raznolikosti, sustavnom dugogodišnjem gospodarenju divljači te promicanjem lovstva kao gospodarske i turističke grane u Republici Hrvatskoj i u svijetu, a u prigodi 90. obljetnice rada i djelovanja.

Povelja je dodijeljena na temelju Ustava Republike Hrvatske i Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske, a na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja temeljem kojeg je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela odluku o dodjeli odlikovanja.

Predsjednica je prije godinu dana bila pokrovitelj proslave devedesete godišnjice Hrvatskog lovačkog saveza.

Temeljem odluke Hrvatskog lovačkog saveza predsjednik Đuro Dečak uručio je predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović Priznanje Hrvatskog lovačkog saveza sa slavljeničkim grbom koje je izrađeno za ovu veliku proslavu hrvatskog lovstva.

Predsjednica je na samom početku posjeta razgledala postav muzeja kako bi se upoznala s baštinom hrvatskog lovstva.

Prijemu su nazočili  dopredsjednici Hrvatskog lovačkog saveza kao i svi djelatnici koji su tijekom posjeta Predsjednice susret zabilježili zajedničkom fotografijom.

 

Izvor: www.hls.com.hr