PREMINUO DON MARKO LAŠTRE, VITEZ SV. HUBERTA AUSTRIJSKO-HRVATSKOG REDA

Napisao  Srijeda, 06 Siječanj 2016 15:08
DON MARKO LAŠTRE DON MARKO LAŠTRE

Neočekivano, na zagrebačkom Rebru, izgubio je životnu bitku sa teškom bolešću  mr. don Marko Laštre, hrvatski svečenik iz Austrije, veliki ljubitelj lova i lovstva , prijatelj hrvatskih lovaca, napose lovaca ogulinskog kraja gdje je bio uvijek rado i prijatejski, sa srcem, dočekivan kao drag gost.

Don Marko osnovao je u Hrvatskoj,   u Ogulinu Austrijsko-hrvatski red Svetog Huberta, sljedbenika moćnog zaštitnika  lovaca, lovočuvara i šumara.

Austrijsko-hrvatski red Svetog Huberta okupio je dvadesetak lovaca iz cijele Hrvatske koji se odlikuju štovanjem etike u lovu i lovačkim običajima u čast i slavu  Svetog Huberta.

Don Marko je proteklih godina, osim lanjskoga 3. studenoga,već nagrižen bolešću, sudjelovao na misnom slavlju povodom spomendana sv. Huberta služeći svetu misu za lovce Ogulina i Karlovačke županije u župnoj crkvi sv. Križa.

U crkvi sv. Križa za vrijeme misnog slavlja  2014. godine obavljena je i promocija prvih hrvatskih vitezova sv. Huberta u nazočnosti najviših dužnosnika Reda iz Austrije i drugih država, među kojima je bio i veliki prior Reda Johan Fanzoj.

Zadnja izmjena Nedjelja, 15 Svibanj 2016 23:18