"Strategija lovnog turizma puna nedostataka"

Napisao/la  Ponedjeljak, 02 Ožujak 2015 10:23
Laburisti koji sjede u Županijskoj skupštini upozoravaju

Karlovac - Strategija razvoja lovnog i ribolovnog turizma Karlovačke županije naći će se na dnevnom redu sjednice Županijske skupštine iako se u njoj ne barata niti jednim konkretnim podatkom - upozoravaju iz Kluba županijskih vijećnika Hrvatskih laburista stranke rada.

Na istu stvar ukazali su i na sjednici Predsjedništva Županijske skupštine na kojem se usvajao dnevni red Županijske skupštine, a predsjednik kluba Hrvatskih laburista, prof. dr. sc. Marijan Grubešić predložio je "da se zbog proceduralnih propusta , sadržajnih i tehničkih nedostataka skine s dnevnog reda točka 4. Prijedlog Odluke o usvajanju Strategije  razvoja lovnog i ribolovnog turizma Karlovačke županije do 2020."

On je tada pojasnio kako prije svega "ova točka nije prošla raspravu na Odboru  za poljodjelstvo  i  šumarstvo, gdje je trebala biti obzirom da temeljno lovstvo i lovno gospodarenje pripada tom odboru a tek potom i odboru za turizam".

Osim toga, ukazao je i na neprikladnu obradu i interpretaciju podataka u Strategiji, što ima za posljedicu davanje pogrešne slike, ocjene i zaključaka.

"U Strategiji se ne barata niti s jednim konkretnim podatkom, tako da Strategija ne daje odgovore na pitanja: Što nudimo u lovnom turizmi? Koje vrste i u kojem broju se nude lovnom turizmu? Koji financijski efekt će polučiti lovni turizam?

Točka je unatoč ovim argumentima uvrštena u dnevni red sjednice, a za danas je, kako kažu u Laburistima, "ad hoc" sazvana, namjerno izostavljena, sjednica Odbora  za poljodjelstvo  i  šumarstvo za ponedjeljak.

- Neshvatljivo je kako se Strategija na mala vrata gura na sjednicu Županijske skupštine a ne želi se sagledati stvarno stanje, ispraviti greške i već za mjesec dana, dorađena staviti na dnevni red. Izlika da gubimo vrijeme i da nam izmiču EU sredstva, nije utemeljena jer je ovo samo dio Razvojne strategije koja je prolongirana već drugu godinu za redom od strane ministra Grčića, pa stoga ima sasvim dovoljno vremena da se i ovaj segment doradi, prostorno, vremenski, količinski i financijski definira lovni turizam u Karlovačkoj županiji, kažu Laburisti karlovačke županije.

Oni će zbog svega na predstojećoj sjednici Županijske skupštine iznijeti svoje prijedloge i korekcije na predloženu Strategiju.

Izvor: RM
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 02 Ožujak 2015 19:22