Krivolovac osuđen na pet godina zatvora i globu od 24 000 dolara

Napisao/la  Petak, 19 Prosinac 2014 07:29

Nešto starija ali vrlo zanimljiva vijest dolazi nam iz SAD-a.

Jedan 25-godišnji krivolovac iz američke savezne države Washington osuđen je na tešku kaznu zbog ilegalnog odstrijela deset trofejnih mužjaka vrste ušati ili prerijski bjelorepi jelen (mule deer), kojima je i odrubio glave.

Muškarac je osjetio punu težinu američkih zakona kada je u svibnju ove godine osuđen na pet godina zatvora i plaćanje globe od 24 000 američkih dolara! Krivolovac je sa svojim nezakonitim radnjama počeo još u rujnu 2012. godine: lovio je bez dozvole, noću, pod lampama, oružjem koje nije smio posjedovati ni koristiti zbog prijašnjih optužbi za obiteljsko nasilje. Odstrijeljenim jelenim odrubio bi glave (koje bi i zadržao), dok je ostatke tijela puštao da istrunu.

Krivolovac se čak i fotografirao s jednom od glava i objavio to na društvenim mrežama. Lokalni lovci prepoznali su mužjaka zbog karakterističnog rogovlja, i o tome obavijestili policiju. Ubrzo, lokani lovci i policija počeli su nalaziti bezglave strvine po lovištima.

Krivolovac je uhvaćen tijekom jedne policijske racije u njegovoj trgovini duhanskom opremom, pri čemu su pronađene i jelenje glave. S njih su uzeti DNA uzorci a jedan se kasnije poklopio s uzorkom uzetim s bezglave strvine. Pronađeno je ukupno 10 glava, a mnogi lovci i lovočuvari ostali su šokirani hladnokrvnošću krivolovca, te smatraju da je kazna posve primjerena činu.

Lovac.info, prema Griffin's guide
Zadnja izmjena Srijeda, 17 Prosinac 2014 19:19