... o lovcima - zaštitarima i jednom srnjaku

Napisao/la  Četvrtak, 17 Travanj 2014 00:10

srnjak-sesvete00U srijedu, 09. travnja, nešto iza 12 sati u dvorište tvrtke Europa Trade na Slavonskoj aveniji u Sesvetama utrčao je srnjak. Prema izjavama očevidaca, srnjak je bježao pred psima lutalicama da bi potom na njega naletjelo vozilo. Pozvan je lovac koji je odmah obavijestio lokalnog lovočuvara. U roku od nekoliko minuta na parkiralište su došli i dopredsjednik, lovnik i drugi lovočuvar koji su iscrpljenog srnjaka uhvatili bez većih problema. Nakon imobilizacije, srnjak je odveden na veterinarski pregled (po nalogu lovne inspektorice) i potom je pušten u lovište.

srnjak-sesvete02

U srijedu, 09. travnja, nešto iza 12 sati u dvorište tvrtke Europa Trade na Slavonskoj aveniji u Sesvetama utrčao je srnjak. Prema izjavama očevidaca, srnjak je bježao pred psima lutalicama da bi potom na njega naletjelo vozilo.

srnjak-sesvete00

Pozvan je lovac koji je odmah obavijestio lokalnog lovočuvara. U roku od nekoliko minuta na parkiralište su došli i dopredsjednik, lovnik i drugi lovočuvar koji su iscrpljenog srnjaka uhvatili bez većih problema. Nakon imobilizacije, srnjak je (prema nalogu lovne inspektorice) odveden na veterinarski pregled i potom je pušten u lovište.

srnjak-sesvete01

Zanimljivo je da su na navedeno parkiralište došli i aktivisti iz skloništa za napuštene životinje. Na pse lutalice se nisu odviše obazirali (!!!) ali srnjaka su htjeli uzeti. Koja je bila njihova namjera s divljom životinjom – ostaje misterija...

Neznanje o razlučivanju vrste životinje pokazali su i neki portali koji su srnjaka prekrstili u "Bambi" i "jelen". Da bi maknuli sve sumnje, riječ je o jedinki vrste srna obična (Capreolus capreolus L.) ili europska srna, odnosno srnjaku ili srndaću - mužjaku srneće divljači.

Lovac.info, prema Kristijan Kukas
Zadnja izmjena Utorak, 15 Travanj 2014 19:29