Održana osamnaesta po redu smotra lovačih rogista i zborova

Napisao/la  Subota, 19 Travanj 2014 00:04

Osamnaesta po redu međunarodna smotra lovačkih rogista i lovačkih zborova, održala se u sklopu jedanaestog sajma lova, ribolova i turizma, Salori 2014. Posjetitelji su imali priliku i čast uživati u glazbi koju je izvelo 6 sastava lovačkih rogista sa skladbama po vlastitom izboru. Susrete je u ime organizatora Hrvatskog lovačkog saveza i LS Osječko-baranjske županije otvorio Zlatko Stolnik, predsjednik LS OBŽ.

Osamnaesta po redu međunarodna smotra lovačkih rogista i lovačkih zborova, održala se u sklopu jedanaestog sajma lova, ribolova i turizma, Salori 2014.  Posjetitelji su imali priliku i čast uživati u glazbi koju je izvelo 6 sastava lovačkih rogista sa skladbama po vlastitom izboru

Susrete je u ime organizatora Hrvatskog lovačkog saveza i LS Osječko-baranjske županije otvorio Zlatko Stolnik, predsjednik LS OBŽ. Smotra je otvorena zajedničkim nastupom svih sudionika a prvi su nastupili predstavnici domaćina, šesteročlani sastav Rogista Osječko-baranjske županije sa tri skladbe. Sastav je nastupio pod umjetničkim vodstvom Danijela Pavlića.

Zbor rogista Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije broji šest članova, a nastupili su pod ravnanjem Dinka Petrnela. Izveli su dvije skladbe Dubravečki lovci i Klic rogista. Dobovski rogisti, jedini je zbor koji je došao iz susjedne Slovenije. Riječ je o sedmeročlanom zboru koji nastupa pod ravnanjem Roberta Deržiča.

Svoje puhačko umijeće pokazao je i Zbor lovačkih rogista Kraljevec na Sutli, koji iduće godine obilježava 20. godina postojanja i rada. Zborom od sedam članova ravna umjetnički voditelj Dominik Štrucl.

Iz Zagreba je stiglo Prvo hrvatsko društvo lovačkih rogista Brezovica – Novi Zagreb koje broji 7 članova i predstavili su se sa tri skladbe: Kukavica, Ptujski lovci i Varaždinski lovci. Nastupili su pod ravnanjem umjetničkog voditelja Ivana Vukelića.

Posljednji na redu i najmlađi po svom djelovanju nastupio je Zbor rogista Lovačkog saveza Dubrovačko-neretvanske županije čiji su članovi stigli s krajnjeg juga Hrvatske, iz Opuzena. Nastupili su pod ravnanjem Renata Ereša, a  sedmeročlani zbor izveo je tri skladbe.

S obzirom da Zbor lovačkih rogista Kraljevec na Sutli iduće godine obilježava 20. godišnjicu od osnutka objavljena je njihova kandidatura za domaćina iduće smotre rogista.

HLS
Zadnja izmjena Subota, 19 Travanj 2014 18:37