Riječaninu u prtljažniku pronašli jelena i pušku

Napisao/la  Utorak, 31 Prosinac 2013 01:15

jelen lopatarLošinjska policija u suradnji s policijskim službenicima iz Opatije provela je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Rijeke kojemu su u prtljažniku pronađeni tele jelena i lovačka puška s optičkim nišanom. Naime, 28. prosinca tijekom poslijepodneva lošinjska policija zaprimila je dojavu o mogućem krivolovu u lovištu na otoku Cresu. Kada je lošinjska policija izašla na teren utvrđeno je da je muškarac napustio otok o čemu je obaviještena opatijska policija koja je muškarca zaustavila na području Mošćeničke Drage.

Lošinjska policija u suradnji s policijskim službenicima iz Opatije provela je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Rijeke kojemu su u prtljažniku pronađeni tele jelena i lovačka puška s optičkim nišanom.

Naime, 28. prosinca tijekom poslijepodneva lošinjska policija zaprimila je dojavu o mogućem krivolovu u lovištu na otoku Cresu. Kada je lošinjska policija izašla na teren utvrđeno je da je muškarac napustio otok o čemu je obaviještena opatijska policija koja je muškarca zaustavila na području Mošćeničke Drage.

U vozilu je pronađeno odstrijeljeno tele jelena te lovačka puška s optičkim nišanom i streljivom. Pronađeni predmeti su oduzeti, nakon čega je odstrijeljeno tele jelena predano na čuvanje lovačkom društvu. Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je došla do saznanja da je 28-godišnjak lovio bez potrebnih odobrenja  čime je počinio prekršaje iz Zakona o lovstvu. 28-godišnjak je prekršajno prijavljen mjerodavnom Prekršajnom sudu u Malom Lošinju.

PU Primorsko - goranska
Zadnja izmjena Utorak, 31 Prosinac 2013 07:51