Lijepi jubilej LD Vijenac, Gornje Zdjelice

Napisao/la  Srijeda, 01 Siječanj 2014 02:12

ld-vijenacNizom različitih sadržaja lovci Lovačkog društva »Vijenac«, Gornje Zdjelice, i njihovi gosti obilježili su punih 50 godina svojega rada. Bila je to prava svečanost u kojoj je sudjelovalo 70-tak lovaca, članova društva i njihovih gostiju među kojima su bili i Marijan Coner, predsjednik županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije i Mato Kovačević, tajnik Županijskog lovačkog saveza. To prigodom predstavljena je i monografija lovačkog društva, podjeljena su priznanja i odlikovanja, te je organiziran svečani lov.

Nizom različitih sadržaja lovci Lovačkog društva »Vijenac«, Gornje Zdjelice, i njihovi gosti obilježili su punih 50 godina svojega rada.

ld-vijenacBila je to prava svečanost u kojoj je sudjelovalo 70-tak lovaca, članova društva i njihovih gostiju među kojima su bili i Marijan Coner, predsjednik županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije i Mato Kovačević, tajnik Županijskog lovačkog saveza. To prigodom predstavljena je i monografija lovačkog društva, podjeljena su priznanja i odlikovanja, te je organiziran svečani lov.

Posljednjih godina lovci su uredili i opremili lovački dom kako bi mogli uživati u druženju sa svojim kolegama, a izgrađen je i poseban prostor za otkožavanje, rasijecanje i hlađenje divljačine kako bi se udovoljilo propisima o njezinom pravilnom zbrinjavanju.

Lovci su ponosni na svoju streljanu na kojoj se može razvijati lovno streljaštvo i organizirati natjecanja. Potrebno je naglasiti da bi ostvarivanje ciljeva bilo puno teće ostvariti bez potpore sponzora, susjednih lovačkih društava, općine Kapela, te udrugama civilnog sektora. Na taj način lovci okupljaju sve one koji na ovom prostoru žive i kojima je na srcu briga za prirodu, divljač i očuvanje okoliša.

Zvono.eu, T.P., 29.12.