Neuspješan lov slavonskih lovaca spasilo - druženje

Napisao/la  Ponedjeljak, 30 Prosinac 2013 00:32

ld-vidra-beljevinaLovačko društvo "Vidra" Beljevina bilo je domaćin zajedničkog lova na fazane i lisice. Lov je okupio približno trideset lovaca a pozivu su se odazvali i gostujući lovci iz Našica i Čačinaca. Nakon jutarnjeg postrojavanja te pozdravnih riječi domaćina, krenulo se na teren lovišta, koji se proteže od Feričanaca do Đurđenovca i Našica i obuhvaća ravničarske šume. No lov nije bio uspješan, ustrijeljena su samo tri fazana i dvije koke. Prema riječima predsjednika LD-a, Hvoja Fridla, divljači ne nedostaje u lovištu, ali je u lovu nedostajalo dobrih lovačkih pasa ptičara.

Lovačko društvo "Vidra" Beljevina bilo je domaćin zajedničkog lova na fazane i lisice. Lov je okupio približno trideset lovaca a pozivu su se odazvali i gostujući lovci iz Našica i Čačinaca.

Nakon jutarnjeg postrojavanja te pozdravnih riječi domaćina, krenulo se na teren lovišta, koji se proteže od Feričanaca do Đurđenovca i Našica i obuhvaća ravničarske šume. No lov nije bio uspješan, ustrijeljena su samo tri fazana i dvije koke. Prema riječima predsjednika LD-a, Hvoja Fridla, divljači ne nedostaje u lovištu, ali je u lovu nedostajalo dobrih lovačkih pasa ptičara. Također, divljač se još uvijek skriva u skloništima.

Kaže da je beljevačkim lovcima, uz lov, najvažnije prijateljstvo s drugim lovačkim društvima. A u ovaj gostinjski lov pozvali su kolege iz Lovačkog društva "Jelen" Našice i Lovačkog društva "Fazan" Čačinci. U lovu je sudjelovao Miroslav Buneta, predsjednik LD-a "Fazan" i predsjednik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije te član Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza.

- Lov služi za odstrjel viška divljači, no lovci veliku pozornost posvećuju čuvanju i hranjenju divljači. Naravno, lovciam je bitno i druženje, pa tako i ovo s beljevačkim lovcima. Ovaj zajednički lov bio je dobra prilika da se razmijene iskustva. Posebno mi je drago što je u ovu lovačku udrugu došao veći broj mlađih lovaca pa se vide i rezultati - izjavio je Buneta.

ld-vidra-beljevina

Naravno, prema lovačkim regulama, lovini je odana počast, a onda je slijedio pravi lovački ručak - čobanac i prasetina s ražnja.

Glas Slavonije, S.F., 22.12.2013
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 30 Prosinac 2013 00:39