Zanimljivost iz Kanade: ris zapeo u roletama

Napisao/la  Utorak, 24 Prosinac 2013 00:28

ris-u-roletama5Kada je zalutali ris zapeo u rolete podrumske prostorije u Nelsonu, Britanska kolumbija, policijski službenik snašao se s dvije drške metle, nožem i, naravno, selotejpom! Vlasnica kuće čula je neobične zvukove koji su dolazili iz njenog podruma. Kada je sišla, učinilo joj se da je riječ o domaćoj mački. Međutim, ispalo je da se radi o primjerku risa koji se ušuljao u podrum kroz otvorena vrata da bi se potom, u strahu, popeo po zidu i zapeo u roletama. Vlasnica je na kraju je pozvala pomoć.

ris-u-roletamaKada je zalutali ris zapeo u rolete podrumske prostorije u Nelsonu, Britanska kolumbija, policijski službenik snašao se s dvije drške metle, nožem i, naravno, selotejpom!

Vlasnica kuće čula je neobične zvukove koji su dolazili iz njenog podruma. Kada je sišla istražiti, učinilo joj se da je riječ o domaćoj mački. Međutim, ispalo je da se radi o primjerku risa koji se ušuljao u podrum kroz otvorena vrata. Kada je vlasnica sišla u strahu se popeo po zidu i zapeo u roletama gdje je stao obilato siktati i prijetiti kandžama. Vlasnica je na kraju je pozvala pomoć.

Policajac koji je odgovorio na poziv morao je improvizirati. Prvo se razmatralo prebacivanje deke preko risa ali bio je izbezumljen i opasan. Potom je policajac našao rješenje: selotejpom je slijepio dvije drške za metlu, i nož. Tim „kopljem“ je mogao iz kuta polako rezati rolete da bi izbavio risa.

U tome je i uspio: mladi ris je pao, pokušao izaći kroz zatvorene prozore a zatim „zbrisao“ van kroz vrata.

ris-u-roletama5

CBC.ca, 16.12.
Zadnja izmjena Subota, 28 Prosinac 2013 22:58