Krivolov žičanim zamkama u Međimurju

Napisao/la  Petak, 27 Prosinac 2013 00:07
zamka2U razdoblju od 6. do 20. prosinca u poljskom predjelu zvanom u "Požarine" u blizini mjesta Palovec nepoznati počinitelj postavio je više komada žičanih zamki. Uhvaćeno je osam srna i sve su uginule, a materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnjak iz Domašinca u razdoblju od  6. do 20. prosinca počinio kazneno djelo „nezakonitog lova i ribolova“. Protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

zamka1U razdoblju od 6. do 20. prosinca u poljskom predjelu zvanom u "Požarine" u blizini mjesta Palovec nepoznati počinitelj postavio je više komada žičanih zamki. Uhvaćeno je osam srna i sve su uginule, a materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

U petak, 20. prosinca policijski službenici Policijske postaje Prelog u poljskom predjelu zvanom "Močvare", nedaleko mjesta Domašinec, zatekli su dvije muške osobe na biciklima. Kod jednog od njih, 22-godišnjaka krvlju zamrljane odjeće, pronađen je kuhinjski nož sa tragovima krvi. Pregledom poljskog predjela zvanog "Močvare" pronađeno je 48 komada žičanih zamki i dvije kože srneće divljači, koje je preuzeo član lovačkog društva iz Domašinca.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnjak iz Domašinca u razdoblju od  6. do 20. prosinca počinio kazneno djelo „nezakonitog lova i ribolova“, a isto kazneno djelo počinio je i u razdoblju od 30. studenoga do 1. prosinca ove godine u šumskom predjelu zvanom "Bakšovica" nedaleko mjesta Domašinec kada je u žičanu zamku ulovio srnu.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Varaždinske vijesti, G.D., 23.12.2013
Zadnja izmjena Petak, 27 Prosinac 2013 09:21