Humanitarni lov LD Jelen iz Požege

Napisao/la  Nedjelja, 15 Prosinac 2013 04:11

Lovci požeškog društva Jelen ulovili divljač za pučku kuhinju Caritasa. 

Požeško Lovačko društvo Jelen održava tradiciju darivanja pred božićne blagdane: organizira humanitarni lov a ulovljenu divljač daruje pučkoj kuhinji. Na dan humanitarnog lova članovi LD Jelen pozovu goste, obrtnike i gospodarstvenike. Ove godine se odazvalo 40 gostiju te su organizirana dva prigona u kojemu je odstrijeljeno šest divljih svinja. Time se osiguralo dovoljno mesa divljači za predblagdanske obroke u pučkoj kuhinji Caritasa Požeške biskupije.

 Požeško Lovačko društvo Jelen održava tradiciju darivanja pred božićne blagdane: organizira humanitarni lov a ulovljenu divljač daruje pučkoj kuhinji. 

humanitarni-lovNa  dan humanitarnog lova članovi LD Jelen pozovu goste, obrtnike i gospodarstvenike. Ove godine se odazvalo 40 gostiju, od Grada Zagreba, Virovitičko-podravske županije, Bjelogorsko-bilogorske županije i cijele Požeštine. Članovi društva organizirali su dva prigona i logistiku u lovu. Lovu se pridružio i general Mladen Markač, predsjednici Lovačkog saveza Virovitičke i Požeške županije, Miroslav Vuleta i Zdravko Vujnović, požeški župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić.

U jutarnjem prigonu su odstrijeljene dvije divlje svinje a u drugo četiri čime se osiguralo dovoljno mesa divljači za predblagdanske obroke u pučkoj kuhinji Caritasa Požeške biskupije.

Kako se lov odvijao od Leštata do repetitorske postaje u predjelu Ravne gore, u šumama s 20 centimetara snijega, izmorenim lovcima koji su se vratili tek u sumrak prijao je vrući čobanac od divljači koji je odlično pripremio Mario Čačić sa svojim mladim pomagačima pripravnicima. Uz odličnu hranu i piće uvijek ide i dobra pjesma, za koju su bili zaduženi tamburaši.

Glas Slavonije, AGM, 10. prosinca

 

Zadnja izmjena Nedjelja, 15 Prosinac 2013 13:56