Lovačko društvo "Fazan" Šestine u nedjelju, 8. prosinca, svečano je otvorilo edukativno dvorište.

Napisao/la  Srijeda, 11 Prosinac 2013 02:58

edukacijsko-dvoriste-LDFazan3Lovačko društvo "Fazan" Šestine u nedjelju, 8. prosinca, svečano je otvorilo edukativno dvorište. Dvorište se sastoji od lovno-tehičkih objekata a namijenjeno predškolskoj i školskoj djeci za održavanja satova u prirodi, upoznavanjem sa florom i faunom Medvednice i educiranju o lovcima i njihovoj djelatnosti. Malim gostima pripremljen je domjenak i podjeljene su im majice koje na sebi nose poruku o očuvanju okoliša, a puštani su i filmovi i fotografije snimljene kamerama za promatranje divljači. Djeca su „požurila“ istražiti svaki kutak dvorišta (uz mnoštvo pitanja, naravno) što je uključivalo i penjanje na čeku te punjenje hranilišta dok su roditelji bili ugodno iznenađeni prikazanim.

Lovačko društvo " Fazan " Šestine u nedjelju, 8. prosinca, svečano je otvorilo edukativno dvorište. Dvorište se sastoji od lovno-tehičkih objekata a namijenjeno predškolskoj i školskoj djeci za održavanja satova u prirodi, upoznavanjem sa florom i faunom koja obitava na Medvednici te educiranju o tome tko su lovci i čime se bave.

Otvorenju su prisustvovali predstavnici gradske i lokalne vlasti , ravnateljice vrtića i osnovne škole te 30-tak djece svih uzrasta sa roditeljima i predstavnici medija. Malim gostima pripremljen je domjenak i podjeljene su im majice koje na sebi nose poruku o očuvanju okoliša, a puštani su i filmovi i fotografije snimljene kamerama za promatranje divljači. Djeca su „požurila“ istražiti svaki kutak dvorišta (uz mnoštvo pitanja, naravno) što je uključivalo i penjanje na čeku te punjenje hranilišta dok su roditelji bili ugodno iznenađeni prikazanim.

Članovi društva su napomenuli da su djeca i njihovi roditelji uvijek dobrodošli, a nadaju se da će ovim projektom privući i nove, mlađe članove koji im se mogu pridružiti petkom i subotom u prostorijama Društva na adresi Mikulići 189.

Čestitke članovima LD Fazan iz Šestina koji svojim nesebičnim zalaganjem aktivno rade na edukaciji i mladih i velikih naraštaja, te na razbijanju mitova o lovcima kao „lošim dečkima“.

Galerija slika:

Lovac.info
Zadnja izmjena Srijeda, 11 Prosinac 2013 15:42