CIC prepoznao nove dvije kategorije trofeja

Napisao/la  Subota, 23 Studeni 2013 08:56

srna obicnaIako je revizija novog Priručnika za evaluaciju i ocjenjivanje trofeja divljači je u tijeku, Međunarodni savjet za lov i zaštitu divljači (CIC) najavio je dvije nove kategorije i to za dva fenotipa srne obične (Capreolus capreolus): andaluzijski i talijanski fenotip.

Parametri za dobivanje medalje biti će identični običnoj europskoj srni.

 

srna 1 krivolovIako je revizija novog Priručnika za evaluaciju i ocjenjivanje trofeja divljači je u tijeku, Međunarodni savjet za lov i zaštitu divljači (CIC) najavio je dvije nove kategorije i to za dva fenotipa srne obične (Capreolus capreolus): andaluzijski i talijanski fenotip.

 

Međunarodni savjet za lov i zaštitu divljači odlučio se na uvođenje tih kategorija zbog studija potkrijepljenih znanstvenim istraživanjima koja se provode u Italiji i Andaluziji (Španjolska). Ovi fenotipi srne obične izdvojeni su zbog posebnih obilježja koja ih izdvajaju od ostalih populacija srna u Europi. Prepoznavanjem ovih posebnih varijeteta CIC nastoji osvijestiti lovce i lovačke zajednice kako bi pridonijeli zaštiti i očuvanju ovih jedinstvenih ekotipova srne obične.

 

Parametri za dobivanje medalje biti će identični običnoj europskoj srni.

 

Novo izdanje Priručnika za evaluaciju i ocjenjivanje trofeja divljači biti će predstavljeno na 61. CIC-ovoj Generalnoj skupštini u Milanu, od 24. do 26. travnja 2014. godine.

Lovac.info, prema CIC

 

Zadnja izmjena Četvrtak, 21 Studeni 2013 16:12