Posjet ceha lovaca grada Münchena Karlovačkoj županiji

Napisao/la  Srijeda, 20 Studeni 2013 07:50

posjet-ceha-lovaca-munchena-karlovackoj-zupaniji-studeni 4Temeljem potpisanog sporazuma o suradnji s Cehom lovaca Grada Münchena delegacija Bavarskih lovaca boravila je u Karlovačkoj županiji od 14. do 17. studenog 2013. godine. Delegaciju od osam lovaca predvodio je predsjednik Ceha Otto Seidl. Za goste je organizirano prijateljsko natjecanje u lovačkom trapu, svečana večera uz razmjenu darova, lov prigonom te edukativni lov....

Temeljem potpisanog sporazuma o suradnji s Cehom lovaca Grada Münchena delegacija Bavarskih lovaca boravila je u Karlovačkoj županiji od 14. do 17. studenog 2013. Delegaciju od osam lovaca predvodio je predsjednik Ceha Otto Seidl.

posjet-ceha-lovaca-munchena-karlovackoj-zupaniji-studeni 4

Odmah po dolasku u četvrtak popodne na streljani LD " Srnjak " Netretić održano je prijateljsko natjecanje u lovačkom trapu. Nakon ispucane dvije serije gosti su pobijedili uz tijesan rezultat od 28:27. 

posjet-ceha-lovaca-munchena-karlovackoj-zupaniji-studeni 3Uslijedila je svečana večera u Hotelu Amarilis u Novigradu na Dobri kojoj su uz goste iz Bavarske i članove izvršnog odbora Lovačkog saveza Karlovačke županije nazočili tajnik HLS-a Ivica Budor, dopredsjednik HLS-a za središnju Hrvatsku Ivica Halapir, te predstavnici mjesne i lokalne samouprave: župan Karlovačke županije Ivan Vučić, dožupan Ivan Banjavčić, načelnik općine Netretić Ivica Gračan, načelnik općine Ribnik Željko Car, te predsjednik LD " Srnjak" Netretić Dubravko Škrtić. Nakon pozdravnih riječi domaćina i gostiju predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić uručio je svim gostima prigodne poklone, a lovcima iz Bavarske za uspomenu na pobjedu u natjecanju umjetničku sliku na okruglom drvetu koja simbolizira metu tzv. "šajbu".

U petak, 15. studenog LD "Šljuka" Lasinja organiziralo je lov prigonom za Bavarce i članove izvršnog odbora Lovačkog saveza Karlovačke županije. Prilikom okupljanja sudionika lova u Lasinji svim lovcima obratili su se načelnik općine Lasinja Željko Prigorac i predsjednik LD "Šljuka" Lasinja Tomica Klasić i zaželjeli svima dobru kob i ugodan boravak u njihovoj sredini. Nakon uspješnog lova odstrijeljena su tri grla divlje svinje, a posebno veseli što je božica Diana bila naklonjena dvojici gostiju iz Bavarske. Po odavanju počasti divljači uslijedio je zajednički ručak s domaćinima u Pisarovini.

posjet-ceha-lovaca-munchena-karlovackoj-zupaniji-studeni 1

U sklopu posjete gostiju iz Bavarske organiziran je i županijski edukativni lov za članove Skupštine Lovačkog saveza Karlovačke županije i uzvanike. Lov je održan u lovištu LD "Sokol" Perjasica. Predsjednik LD "Sokol" Perjasica Željko Guštin pozdravio je sve goste, te predao riječ predsjedniku Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinku Pavliću kao organizatoru lova. Vinko Pavlić zahvalio se svim učesnicima na odazivu i zaželio im uspjeh u lovu. U skupnom lovu prigonom sudjelovao je ukupno 102 lovca. Nakon prigona odstrijeljeno je 5 grla divljih svinja, mada je rezultat mogao biti i bolji, jer je pokrenuto mnoštvo crne divljači. 

posjet-ceha-lovaca-munchena-karlovackoj-zupaniji-studeni 2

Počast divljači odana je uz pratnju rogista Lovačkog saveza Karlovačke županije, a potom je uslijedio " drugi prigon" u lovačkom domu domaćina LD "Sokol" Perjasica.

posjet-ceha-lovaca-munchena-karlovackoj-zupaniji-studeni 5

LS Karlovačke županije
Zadnja izmjena Petak, 24 Listopad 2014 12:42