Blagoslov umjetničke slike sv. Huberta u Ogulinu

Napisao/la  Srijeda, 06 Studeni 2013 07:00

hubert vitezovi 2U crkvi sv. Križa u Ogulinu, povijesnom gradu u kojem je smješteno središte Reda sv. Huberta za Hrvatsku, na njegov spomendan 3. studenoga služena je sveta misa.

Misu je služio don Marko Laštro pred mnoštvom vjernika, vitezova Austrijskog reda sv. Huberta i pripadnika hrvatskih lovaca, časnih sljedbenika ovoga sveca zaštitnika, a na koncu svečanog misnog slavlja don Marko blagoslovio je umjetničku sliku na kojoj je umjetnik prikazao sv. Huberta kao biskupa i scenu priviđenja sa svijetlećim križem među jelenskim rogovima.

U crkvi sv. Križa u Ogulinu, povijesnom gradu u kojem je smješteno središte Reda sv. Huberta za Hrvatsku, na njegov spomendan 3. studenoga služena je sveta misa. Misu je služio don Marko Laštro pred mnoštvom vjernika, vitezova Austrijskog reda sv. Huberta i pripadnika hrvatskih lovaca, časnih sljedbenika ovoga sveca zaštitnika.

Na koncu svečanog misnog slavlja don Marko blagoslovio je umjetničku sliku na kojoj je umjetnik prikazao sv. Huberta kao biskupa i scenu priviđenja sa svijetlećim križem među jelenskim rogovima.

Ova iznimno vrijedna slika krasiti će prostorije ogulinske Lovačke kuće koja nosi naziv našeg sveca i zaštitnika.

hubert vitezovi 2

Dobra kob press

 

 

 

Zadnja izmjena Srijeda, 06 Studeni 2013 12:59