Osamdesetogodišnjak: medvjed = neriješeno

Napisao/la  Četvrtak, 07 Studeni 2013 07:00

Smedji medvjed Foto Guliver-ThinkstockOsamdesetogodišnjak protiv gladnog ruskog medvjeda

Pastir Yusufu Alchagirov naišao je na medvjeda u polju malina na jugu Rusije i medvjed ga je napao. Usprkos svojim godinama, pastir se nije dao smesti već je medvjeda obasuo udarcima ruku i nogu i uspio ga izbaciti iz ravnoteže. Medvjed je, iziritiran živahnim pastirom, jednostavno bacio osamdesetogodišnjaka s litice i odšetao.

Pastir Yusufu Alchagirov (80) naišao je na medvjeda u polju malina na jugu Rusije, u regiji Kabardino-Balkarija. Iako ga je medvjed napao i usprkos svojim godinama, pastir se nije dao smesti već je medvjeda obasuo udarcima i uspio ga izbaciti iz ravnoteže. Medvjed je, iziritiran živahnim pastirom, jednostavno bacio osamdesetogodišnjaka s litice i odšetao. Ilustracija Foto  Guliver-Thinkstock

Pastir je uspio preživjeti pad i hospitaliziran je sa "samo" četiri slomljena rebra, ugrizima i brojnim modricama. Smatra da je dobro prošao i da bi ga medvjed vjerojatno bio ubio da se nije branio.

Prema ruskim stručnjacima, medvjedi napadaju ljude samo ako su gladni ili isprovocirani. Tijekom ove jeseni zabilježene su velike poplave koje su uništile medvjeđe izvore hrane te je mnogo gladnih medvjeda viđeno kako se približava selima u potrazi za okrijepom. U području Yakutska jedan grad je u mjesec dana posjetilo čak šest medvjeda a lokalne vlasti izvijestile su o provalama gladnih medvjeda u kuće i posljedičnim štetama. Problematični medvjedi postali su prava smetala te su pokrenute radnje kako bi ih se izlučilo iz populacije.

Što se s medvjedom dogodilo, i nosi li i on kakve trajne posljedice susreta s čovjekom nije poznato. Vjeruje se da se samo poigravao s čovjekom te ga se ne planira odstrijeliti.

 

Lovac.info prema Guardian.com