Hrvatsko lovište prvi put u magazinu SCI

Napisao  Subota, 17 Siječanj 2009 13:32
sci_logo_120Prestižni lovački časopis SAFARI CLUB INTERNATIONAL koji izlazi u Americi i sama organizacija SCI koja okuplja najviše članova lovaca (na krupnu divljač) na svijetu, prvi put u svojoj povijesti objavila je članak o lovu u Hrvatskoj!

Magazin koji inače primaju članovi šest puta godišnje je više nego savršena enciklopedija iz koje možete saznati najvažnije događaje iz svijeta po pitanju  lovova na krupnu divljač.
Oko trideset Hrvatskih lovaca su članovi SCI!

sci_logo_540
Prestižni lovački časopis SAFARI CLUB INTERNATIONAL koji izlazi u Americi i sama organizacija SCI koja okuplja najviše članova lovaca (na krupnu divljač) na svijetu, prvi put u svojoj povijesti objavila je članak o lovu u Hrvatskoj!

 

Magazin koji inače primaju članovi šest puta godišnje je više nego savršena enciklopedija iz koje možete saznati najvažnije događaje iz svijeta po pitanju  lovova na krupnu divljač. Najviše je reportaža iz Afrike, Kanade, Centralne Azije, nekih kvalitetnih Evropskih destinacija a i same Amerike koja ima toliko raznovrsne divljači da ne možete ni zamisliti. Inače sama članarina SCI fundaciji iznosi 85 US $ godišnje ili 1500 US $ doživotno kad i u tom slučaju imate fenomenalne beneficije.

Oko trideset Hrvatskih lovaca su članovi SCI !

U siječanjskom broju, gotovo na prvim stranicama, dakle pod „najekskluzivnije“ objavljena je reportaža u kojoj je troje Amerikanaca sa suprugama lovilo u lovištu KOHA KOZARAC kod Osijeka čiji je vlasnik naš poznati poduzetnik i vlasnik Auto kuće „LOZIĆ“, Dražen Lozić.

Ne radi se o bilo kome nego bivšem predsjedniku SCI organizacije Mike Rogersu i njegovim najbližim suradnicima koji su Dražena upoznali prošle godine u USA.

sci-lozic-1
 Ovi gorostasni jelenji trofeji stečeni su od strane bivšeg predsjednika SCI Mike Rogersa, Nency Norris i Pata Bollmana, predstavljaju Hrvatske lovne potencijale u novom svjetlu i Hrvatsku kao top destinaciju za lovce na trofeje.
 
Kako SCI svake godine krajem siječnja organizira četverodnevnu konvenciju u gradu Reno u Nevadi, tako je lani Dražen Lozić sa svojim kolegama odlučio predstaviti Hrvatsku i svoja lovišta na toj prestižnoj konvenciji. I uspio vrhunske Američke lovce i biznismene motivirati da love kod njega.

sci-lozic-2
  Supruge bivših predsjednika SCI uživale su loveći sa ekpertnim hrvatskim vodičima. Na fotografiji su Nency Bollman, Dražen Lozić, Sheryl Rogers, Branko Balić, Inja Norris and Stjepan Krajnović

 

Na nekoliko stranica u časopisu se opisuje do detalja taj lov gdje je odstreljeno 5 prekrasnih kapitalnih jelena, petnaestak divljih svinja i jeleni lopatari. Amerikanci su naprosto impresionirani  tim lovom, nesvakidašnjim načinom koji oni nazivaju „progan“, .. vjerojatno pogrešan prijevod „pogon“ koji ih je naročito zanimao.

sci-lozic-3 sci-lozic-4
 Jelen lopatar u "srebru" poput ovog što ga je odstrijelila Nancy ujedno je impresivan i dostupan  Mike and Nancy su imali sreće iste večeri odstrijelili su dva jelena u "srebru".

 

Također je na njih dojam ostavio lov na jelena u rici jer se njihov jelen (vapiti) niti približno  ne glasa impresivno kao naš jelen. Štoviše tzv. rika vapitija koji je gotovo duplo veći i teži od našeg jelena sliči na puhanje u dječju  trubicu. Slično kako kod jelena marala u centralnoj Aziji.

sci-lozic-5
Klasični pogonski lov na divlje svinje ili "progan" je lov koji morate iskušati u svakoj Europskoj pustolovini.
(Amerikanci u umjesto pogon upamtili "progan") 
 

Tako da su Amerikanci više nego oduševljeni a što je Dražena Lozića dodatno motiviralo da i ove godine, točnije ovaj tjedan opet otputuje sa suradnicima Stjepanom Krajnovićem i Brankom Balićem na istu konvenciju u Reno.

S kakvim rezultatima i pričama će se vratiti od tamo za koji dan, saznati ćemo i prenijeti.

 

Napisao: Đivo Ćurlica / Slike: SCI magazin

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58