Knin: zimi dolaze lovci, a ljeti ribolovci

Napisao  Četvrtak, 16 Srpanj 2009 15:50

ribolovac_mini.jpg Gostima je u Kninu najatraktivniji ribolov na Krki, a pogotovo strancima iz europskih zemalja Zahvaljujući sve aktivnijoj promidžbi i gradnji turističke infrastrukture, posljednjih godina u Kninu raste broj turista. Lani je zabilježeno oko 9600 turističkih noćenja, što je dosad rekordan broj, no u Turističkoj zajednici Knina smatraju da bi realno mogli očekivati oko 20 tisuća noćenja godišnje. Veći broj gostiju zasad je nemoguće smjestiti zbog ograničenih smještajnih kapaciteta, pa Kninjani i ne sanjaju o masovnom turizmu.

Zimi dolaze lovci, ljeti ribolovci, planinari, skupine team buildinga, tako da su planinarski i lovački dom na Dinari uglavnom rezervirani cijelu sezonu. 

KNINJANI NE KRIJU TURISTIČKE AMBICIJE IAKO NAJAVLJENA GRADNJA HOTELA JOŠ NIJE NI BLIZU REALIZACIJE

Knin: zimi dolaze lovci, a ljeti ribolovci 

 

 

ribolovac.jpg

Gostima je u Kninu najatraktivniji ribolov na Krki, a pogotovo strancima iz europskih zemaljaZahvaljujući sve aktivnijoj promidžbi i gradnji turističke infrastrukture, posljednjih godina u Kninu raste broj turista. Lani je zabilježeno oko 9600 turističkih noćenja, što je dosad rekordan broj, no u Turističkoj zajednici Knina smatraju da bi realno mogli očekivati oko 20 tisuća noćenja godišnje. Veći broj gostiju zasad je nemoguće smjestiti zbog ograničenih smještajnih kapaciteta, pa Kninjani i ne sanjaju o masovnom turizmu.

Gostima su na kninskom području najatraktivniji ribolov i planinarenje, a te aktivnosti najviše privlače strane goste koji odsjedaju na dalmatinskoj rivijeri.

- Gosti se interesiraju za ribolov na Krki, a među njima najviše turisti iz europskih zemalja - Italije, Španjolske, Francuske i Rusije - ističe Ante Šimić, direktor TZ-a Knin.

Šimić naglašava i velike mogućnosti Knina u razvoju vjerskog turizma, koji je uglavnom zanimljiv školskim ekskurzijama. Učenici se upoznaju s povijesnim i arheološkim lokalitetima u Biskupiji, obilaze Kninsku tvrđavu i Krčić.

Prirodne ljepote i kulturno-povijesne znamenitosti te brojne aktivnosti i sadržaje koji bi mogli biti zanimljivi strancima, Kninjani su ove godine predstavili i na turističkim sajmovima u Njemačkoj i Belgiji. Mnogi su se zanimali za mogućnosti smještaja u Kninu, pa Šimić vjeruje da će ovoga ljeta u kninskom kraju biti i gostiju iz Belgije, koji su poznati po tomu što vole aktivan odmor, kakav im Knin može pružiti.

Zimi dolaze lovci, ljeti ribolovci, planinari, skupine team buildinga, tako da su planinarski i lovački dom na Dinari uglavnom rezervirani cijelu sezonu.

U gradu je zasad nedovoljno smještajnih kapaciteta, a najavljena gradnja hotela još nije ni blizu realizacije. Šimić se nada da će ovoga ljeta turisti iz županijskih ljetovališta krenuti put Knina i upoznati Tvrđavu, Krku i Dinaru, s obzirom na to da je napokon obnovljena dionica ceste između Pakova Sela i Drniša.

tekst i foto: živana juras / epeha
izvor: slobodna dalmacija

 

Zadnja izmjena Petak, 02 Ožujak 2012 01:08