Praktični priručnik 'Obrada divljačine'

Ponedjeljak, 13 Svibanj 2013 22:25
Ocijeni
(0 glasova)

obrada-divljacine-davor-marticU IZDANJU MAGAZINA 'DOBRA KOB':  PRAKTIČNI PRIRUČNIK 'OBRADA DIVLJAČINE'  

Upravo je tiskana knjiga "Obrada divljačine", praktični priručnik za lovce, ali i za sve oni koji mogu i žele naučiti kako "pospremiti" tek ulovljenu divljač, jelena, srnjaka, zeca, divljeg kunića i divlje patke po standardnim metodama europskih lovaca. Ovo je, zapravo, udžbenik lovstva, i to onoga njegova dijela koji govori i higijeni, rasijecanju i deranju divljačine nakon ulova.

U IZDANJU MAGAZINA 'DOBRA KOB'

Praktični priručnik 'Obrada divljačine'  

obrada-divljacine-davor-martic

Upravo je tiskana knjiga "Obrada divljačine", praktični priručnik za lovce, ali i za sve oni koji mogu i žele naučiti kako "pospremiti" tek ulovljenu divljač, jelena, srnjaka, zeca, divljeg kunića i divlje patke po standardnim metodama europskih lovaca.

Ovo je, zapravo, udžbenik lovstva, i to onoga njegova dijela koji govori i higijeni, rasijecanju i deranju divljačine nakon ulova.

U knjizi se vrlo realno prikazuje kako lovac može naučiti rasijecanje i podjelu divljači koju je ulovio (s odgovarajućim fotografijama), te sve ono što je potrebno, sa zakonskog aspekta, kako bi se divljač dalje distribuirala, za privatne potrebe ili za tržište.

U knjizi se navodi zaključak: "Ako ovlaštenik prava lova ne distribuira divljač za javnu uporabu, nije obvezan postupati prema izmijenjenom Pravilniku o higijeni hrane životinjskog podrijetla."

Autor "Obrade divljačine" je Davor Martić, uz stručnu suradnju Mladana Vidovića, Brankice Šošić, dipl. ing. šumarstva, i Perice Tucaka.

Knjiga je tiskana u izdanju "Dobre kobi", specijaliziranog izdanja "Slobodne Dalmacije".
Pročitano 3448 puta Zadnja izmjena Ponedjeljak, 13 Svibanj 2013 22:44
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023