Lovkinje LU Dama dama na jesenskom forumu u Bavarskoj

Četvrtak, 16 Listopad 2014 07:23
Ocijeni
(0 glasova)

Predstavnice LU Dama Dama, Irena Jelić i Anita Bračun bile su i ove godine sudionice petog po redu jesenskog foruma u Bavarskoj, organiziranom od strane bavarskih lovkinja.

Budući da HLS kao krovna organizacija svih lovaca Hrvatske prepoznaje važnost prisustvovanja na takvim događanjima lovkinje Udruge su i ove godine imale podršku Saveza.

Tema ovogodišnjeg foruma bila je "Divljač - zdrav i održiv način proizvodnje hrane".

Dr. Sigrid Schwenk, dr. Erich Loserth i dr. Armin Gangl govorili su o važnosti divljači u samoj prehrani. Dr. Sigrid Schwenk upozoravala je na nepravilnosti u prehrani i nudila egzaktna riješenja o primjeni divljači u kulinarstvu na dnevnoj razini. Govorila je kako nam je potrebno masti i proteina za zdrav život pa se divljač kao rješenje samo nameće. Uporište tome nalazi se u činjenici da divljač živi mirnim i balansiranim životom, pažljivo se pristupa njezinom odstrelu (bez bilo kakvih trauma) a pravilna priprema u kasnijoj fazi i adekvatna pohrana divljači na za to pripremljena mjesta pod punom kontrolom može dati vrlo dobre rezultate. Naravno, sama priprema divljači u kuhinji završni je dio vrlo zahtjevnog procesa. Dr. Armin Gangl, fokus je stavio i na samu mikrobiološku stranu cijelog tog procesa, od odstrela do pripreme hrane.

Nakon pozdravnih govora svih prezentera, predstavnica LU Dama Dama dobila je i osobno mogućnost govoriti o samim principima lova lovkinja udruženih u Udrugu te ih pozvati na ovogodišnji damski lov, a nakon predavanja pristupilo se i natjecanju u streljaštvu.

Kao zaključak ovogodišnjeg "Herbstforuma" bilo bi naglasak na tome da čovjek živi za divljač (briga i skrb na svim razinama) ali i od nje.

Podrška u samom radu LU Dama Dama prepoznata je od strane njemačkih, čeških, slovačkih, mađarskih, švicarskih i austrijskih predstavnica lovkinja. To je ono je za čim smo težile i čemu se okrećemo sve ove godine.

Anita Bračun, predsjednica LU DAMA DAMA

 

Pročitano 3452 puta Zadnja izmjena Četvrtak, 17 Rujan 2015 01:01
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023