DAMSKI LOV: Europske lovkinje u lovu na crnu divljač u šumama Ivančice

Subota, 19 Studeni 2016 13:12
Ocijeni
(4 glasova)
Lovkinje iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke i Slovačke kod Lovačkog doma u Budinščini Lovkinje iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke i Slovačke kod Lovačkog doma u Budinščini

Članice LU Dama Dama i njihove gošće iz nekoliko europskih zemalja svoje godišnje okupljanje proslavit će po 11. put i to po prvi puta lovom u zagorskim lovištima

Ovog vikenda Lovački savez KZŽ i LD "Jelen" Budinščina domaćini su 11. Damskog lova, koji ima međunarodni karakter, a organizira ga jedina ženska Lovačka udruga Dama Dama, čije je sjedište upravo u Zagorju i to u Svetom Križu Začretju. Damski lov je jedinstven svjetski projekt koji okuplja europske lovkinje svake godine u drugom hrvatskom lovištu. Tako su članice LU Dama Dama i njihove gošće  svoje jedanaesto okupljanje odlučile proslaviti lovom u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Više od dvadeset lovkinja iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Mađarske, Češke i Slovačke lovit će crnu divljač i fazane u lovištu Budinščina u šumama gore Ivančice. Lovkinje su prije kretanja u lov pozdravili predsjednik LD "Jelen" Zvonko Vretenar i lovnik Darko Hruškar te u ime Lovačkog saveza KZŽ predsjednik Ivica Halapir koji je istaknuo kako mu je drago što mogu ugostiti žene lovkinje te im pokazati čari Hrvatskog zagorja. Ivančica je izabrana iz razloga što ima prekrasan krajolik i bogata je crnom divljači.

Predsjednica LU Dama Dama Anita Bračun otkrila nam je kako ime udruge na latinskom znači 'jelen lopatar', a kako su one prije svega i dame bio je to logičan naziv za udrugu. Šefica jedine ženske lovačke udruge je istaknula kako je osim lova, cilj udruživanje žena na internacionalnoj razini zbog promoviranja hrvatskih prirodnih ljepota i gastronomije. Zahvalila je na podršci Hrvatskom lovačkom savezu i Lovačkom savezu KZŽ. Damski lov organiziran je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Đure Dečaka. Lovkinje su se smjestile na seoskom gospodarstvu Lojzekova hiža u Gusakovcu.

 
Autor:M. Bašak   19. 11. 2016. 11:21
Pročitano 5137 puta Zadnja izmjena Subota, 19 Studeni 2016 13:21
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023