Predstavnice LU Dama Dama na Pomurskom sajamu

Subota, 27 Travanj 2013 19:37
Ocijeni
(0 glasova)

Predstavnice LU Dama Dama, Rahela Šantić i Anita Bračun pozvane su na prvi međunarodni susret lovkinja, koji se održao 21.4.2013.  u sklopu 8. Pomurskog sajma lova i ribolova u Gornjoj Radgoni.

Cilj susreta lovkinja bio je povezivanje lovkinja u regiji i razmjena iskustava, te razmatranje mogućnosti osnivanja posebne lovačke organizacije u kojoj bi djelovale isključivo lovkinje Slovenije. Kako lovkinje Slovenije još uvijek nemaju zasebnu organizaciju, razgovaralo se o mogućnosti prihvaćanja organizacijskog koncepta hrvatskih lovkinja udruženih u LU Dama Dama.

Obzirom da hrvatske lovkinje imaju podršku Hrvatskog lovačkog saveza, te djeluju pod okriljem i po procedurama istog, tako bi se i buduća organizacija slovenskih lovkinja prilagodila tom principu, a tim više što imaju podršku Slovenskog lovačkog saveza i njegovog predsjednika Srečka Felix Krope-a.

Tokom susreta upriličeno je i natjecanje lovkinja u odstrelu divlje svinje/vepra na simulatoru, a sve pod vodstvom gospodina Andreja Slogoviča.

pomurski-sajam-2013-anita-dama-dama-1001

Prvo mjesto,tj. odstrel srnjaka do 80 točaka u lovačkom društvu Negova, osvojila je Anita Bračun predsjednica LU Dama Dama, te tako prezentirala hrvatske lovkinje i hrvatsko lovstvo u najboljem svjetlu.

Suradnja između hrvatskih i slovenskih lovkinja nastaviti če se i u budućnosti te tako još više povezati lovkinje u razmjeni iskustava.

Autorica: Anita Bračun | Fotografije: Jože Samac
Pročitano 3710 puta Zadnja izmjena Četvrtak, 17 Rujan 2015 00:49
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023