Predstavnice LU Dama Dama prisustvovale međunarodnom forumu lovkinja u dvorcu Offenberg u Njemačkoj

Utorak, 09 Studeni 2010 20:55
Ocijeni
(0 glasova)

Predstavnice LU Dama Dama, Katja Beara, Branimira Zimić i Anita Bračun, prisustvovale su međunarodnom forumu lovkinja koji se održao u periodu od 22. do 24.10.2010. u Njemačkoj, u dvorcu Offenberg.

Kao što je I najavljeno, predstavnice LU Dama Dama,Katja Beara, Branimira Zimić i Anita Bračun, prisustvovale su međunarodnomforumu lovkinja koji se održao u periodu od 22. Do 24.10.2010. u Njemačkoj, udvorcu Offenberg.
 
Na forumu su bili angažirani izuzetno visokopizicionirani predstavnici lovaca,kao što su ministar gospodarstva Helmut Brunner, predsjednik lovaca Bavarskeprof.dr. Jurgen Vocke, Predsjednica lovkinja Renate Weber I drugi.
 
Cilj ovog okupljanja bio je okupiti predstavnice ženskih lovačkih društava uregiji, kako bi u budućnosti lakše komunicirali, a sve vezano uz lov i zaštituprirode.
 
Pitanje koje se postavlja je; TKO SU LOVCI?  Dali su to zaljubljenici uprirodu, skupljači trofeja ili entuzijasti i strastveni ljudi kojima je boravaku prirodi I život s prirodom “prirodno” stanje? Svatko od nas trebao bi dubokou sebi pronaći odgovor. Možda je odgovor spoj ovih nekoliko teza, a možda Inešto što nije ni navedeno.dama-dama-forum-offenberg-10-540.jpg 
Postotak lovkinja u Bavarskoj je 1% od ukupnih lovaca, a cilj je 10%.Zanimljivo je da su na povećanju broja lovkinja jednako angažirani I muškarci Ižene. Muškarci sa političkih I upravljačkih struktura, a žene sa vodećihpozicija u lovačkim društvima, te praktičnim primjerima – kako to ostvariti.
 
Isto tako, trebamo biti svjesni  da lovstvo ne treba stavljati u okvire.Propagiranjem lovstva svi mogu imati koristi. Lovni turizam, turizam općenito,poduzetništvo – kroz  organiziranje smještaja, ponude dodatnih sadržajalovcima, gastro turizam – tako da se tu primjećuje I ekonomski aspekt lova.
Jägerinnenforum_2010_Schloss_Offenberg_MG_9893-19-540.jpg
Ciljevi ženskih lovačkih društava provode se  kroz sajmove lova teaktivnosti kao što su forumi I okrugli stolovi, a sve u svrhu provođenja idejao zaštiti životinja I prirode.
Isto tako, svrha je bila I upozoriti na socijalnu angažiranost svih uključenih,koja bi se provodila kroz edukaciju najmlađih. To bi podrazumijevalo edukacijudjece već u vrtićkoj dobi, u učionici ali I u prirodi, kako bi od najranijedobi bili svjesni okoliša u kojem se nalaze, te takvim pristupom, u budućnosti,s lakšim razumijevanjem I vodili brigu o životinjama I samoj prirodi općenito,te bili njihovi najveći zagovornici.

Jagerinnenforum_2010_Schloss_Offenberg_MG_9999-116.jpgEdukacija djece, ali I odraslih provodila bi se kroz radionice gdje bieminentni stručnjaci govorili o temama koje su aktualne za lov I prirodu općenito.Teme su raznolike, od zaštite prirode – kako I na koji način-, do upoznavanjaživotinjskih vrsta – od staništa do prehrambenih navika…, utjecaju zagađenja naokoliš, te u skadu s time I promjena ponašanja životinja (kako prehrambenihnavika sve do migracija životinja na nova staništa).
Radionice bi se bavile isključivo praktičnim radom (od izrade npr. kućica zaptice, do hranjenja životinja u lovištu).
 Zaključak je - biti angažiran I aktivan u lovu, ali I u trenucima kad nismo ulovu, te aktivno upoznati zajednicu  sa lovstvom, jer sve što se događaprirodi I životinjama ima direktnog utjecaja na nas.
 
Kako je svima u interesu što više upoznati javnost sa lovom, te demistificiratipojam lovstva, u budućnosti planiramo organizirati edukacije, okrugle stolove stematikom lovstva, te praktičnim radionicama I u Hrvatskoj.

 

AnitaBračun

Pročitano 5163 puta Zadnja izmjena Četvrtak, 17 Rujan 2015 00:43
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023