Sigurnost u lovu mora biti na prvom mjestu

Napisao/la 
HLS
Ponedjeljak, 27 Siječanj 2014 00:28

oprez-u-lov-sastanakU prostorijama Hrvatskog lovačkog saveza održan je sastanak iniciran od strane Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova vezan uz stradanja u lovu koja su se dogodila 11. i 12. siječnja ove godine, dok je jedan slučaj zabilježen i krajem prošle godine.  Uz već postojeće mjere opreza rukovanja oružjem koje se provode stavljen je naglasak na povećanu potrebu upozoravanja kako bi se izbjegli slučajevi stradanja.

oprez-u-lov-sastanakU prostorijama Hrvatskog lovačkog saveza održan je sastanak iniciran od strane Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova vezan uz stradanja u lovu koja su se dogodila 11. i 12. siječnja ove godine, dok je jedan slučaj zabilježen i krajem prošle godine.

Sastanku su nazočili Predrag Brkopac iz Službe općeg kriminaliteta Ravnateljstva policije MUP-a, Domagoj Križaj zamjenik pomoćnika ministra i Anđelko Grospić iz Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Ministarstva poljoprivrede te predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak i tajnik Ivica Budor.

Uz već postojeće mjere opreza rukovanja oružjem koje se provode stavljen je naglasak na povećanu potrebu upozoravanja kako bi se izbjegli slučajevi stradanja. Uz suglasnost sviju da je potrebno proaktivno djelovati na lovce raspravljene su sve okolnosti kao i mogućnosti koje bi trebale osigurati još kvalitetniji pristup ovom pitanju počevši od satova balistike i mogućnosti praktične nastave u školama za izobrazbu lovaca.

HLS

 

Zadnja izmjena Nedjelja, 23 Veljača 2014 19:34
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023