Dečak izjednačio članarinu i upisninu u HLS za sve lovce

Napisao 
HLS
Četvrtak, 01 Ožujak 2012 00:49

hls logoHrvatskim lovcima, koji su položili lovački ispit ispred splitskoga POU Hubert,kao i drugih učilišta u Hrvatskoj, nije mogao biti ljepši dar nego odluka najvišeg vrha Hrvatskog lovačkog saveza o tome da svi, bez obzira gdje su savladali lovačko gradivo i stekli diplomu, pod jednakim uvjetima postaju članovi te stoljetne lovačke asocijacije.

Naime, lovci sa diplomom u džepu, neovisno da li su stekli zvanje i status lovca u POU Hubert ili po programu  HLS-a, od sada mogu bez ikakvih poteškoća  ući u članstvo HLS-a....

hls logoHrvatskim lovcima, koji su položili lovački ispit ispred splitskoga POU Hubert,kao i drugih učilišta u Hrvatskoj , nije mogao biti ljepši dar nego odluka najvišeg vrha Hrvatskog lovačkog saveza o tome da svi, bez obzira gdje su savladali lovačko gradivo i stekli diplomu, pod jednakim uvjetima postaju članovi te stoljetne lovačke asocijacije.

Naime, lovci sa diplomom u džepu, neovisno da li su stekli zvanje i status lovca u POU Hubert ili po programu  HLS-a, od sada mogu bez ikakvih poteškoća  ući u članstvo HLS-a.

Na insistiranje lidera hrvatskih lovaca Đure Dečaka,a uz potporu  članova Izvšnog odbora,  Hubertovi odlikaši mogu ući u članstvo HLS-a sa – 300 kuna godišnje članarine i  još 200 kuna upisnine  pod jednakim uvjetima !

 Naime, još donedavno, Županijski lovački savezi, barem  neki, tvrdokorni , naprosto su se natjecali tko će nabiti što višu upisninu. Upisnine za nove lovce koji nisu položili ispit po programu HLS-a ( premda su programi odobreni od nadležnog Ministarstva  za sve lovačke škole i u dlaku su jednaki !)penjali su se od 1.000 do vrtoglavih 2.500 kuna .

Da ti stane pamet !

Drugim riječima, s ovim nabildanim upisninama  nekome je bilo,očito, od interesa da cijela jedna brigada novih hrvatskih lovaca ostane po strani, da ne uđu u članstvo Hrvatskog lovačkog saveza.

Mladi lovci, s tek položenim ispitom, u duhu suvremenih hrvatskih propisa, bez obzira gdje položili lovački ispit,kao jedan hoće i želi ući u svoju cehovsku udrugu, Hrvatski lovački savez. Netko im je to pravo oduzeo bez valjanog razloga, prikratio ih  , iz tko zna kojih interesa, sustavno ih u tome onemogućavao.

Pa su oni tražili utočište kod prijateljskih lovačkih udruga,ili bi, naprosto, zatražili i dobili od HLS-a samo lovačku iskaznicu i markicu za tekuću godinu i sve to skupa platili – 150 kuna !

I mogli su loviti, gdje god žele, u prijateljskim udrugama,ili kod privatnih koncesionara ili lovozakupnika, naravno, za svoj džep i svoje novce.

Zar nije ovako korisnije, da svi ti mladi lovci s diplomom u džepu uđu najprije u neku ,po izboru, lovačku udrugu, pa onda postanu članovi županijskih lovačkih saveza,a onda i ono što ipak najviše žele i cijene  - Hrvatskog lovačkog saveza, stoljetne asocijacije vrijednih hrvatskih  otaca i djedova.

Lovac se rodi i školuje po kolinu, zbog čega bismo onda nekome branili da produži obiteljsku tradiciju, koja se nastavlja na unuka ili sina ,samo zbog toga što mora uplatiti, nakon svih novčanih davanja, još i 2000 kuna ,jer nije položio ispit po programu HLS-a.

A škole, odnosno učilišta gdje će tko polagati ne možemo birati, nitko ne može utjecati na volju lovca gdje se ugodnije osjeća i gdje će bolje  znanje steći u nekom lovačkom učilišt, bez obzira dali je riječ o HLS ili splitskoma  Hubertu.

Ova pozitivna mjera HLS-a očito će se odraziti na popravljanje strmoglave  slike  članstva . Ako se gruda snijega  zakotrljala, a već je dobrano krenula, za koju godinu,a to nije daleko,  gruda bi mogla prerasti u  pravu prirodnu katastrofu.

Zato je i ovo pametan potez najvišeg vrha HLS-a.

Zadnja izmjena Nedjelja, 04 Ožujak 2012 22:42
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023