Održano prvenstvo Zagrebačke županije u lovnom streljaštvu

Napisao/la  Subota, 20 Rujan 2014 11:16

Prvenstvo Zagrebačka županije u lovnom streljaštvu održano je ove godine u Topolju, a organizator natjecanja bio je Lovni ured Ivanić Grad i Lovačko društvo "Fazan" Topolje. F;Ovo tradicionalno natjecanje na kojem sudjeluju ekipe lovnih ureda našeg Saveza održano je pod visokim pokroviteljstvom župana Zagrebačke županije.

Prvenstvo Zagrebačka županije u lovnom streljaštvu održano je ove godine u Topolju, a organizator natjecanja bio je Lovni ured Ivanić Grad i Lovačko društvo "Fazan" Topolje. Ovo tradicionalno natjecanje na kojem sudjeluju ekipe lovnih ureda našeg Saveza održano je pod visokim pokroviteljstvom župana Zagrebačke županije.

Prema odluci Izvršnog odbora, na streljani kraj lovačkog doma u Topolju, natjecanje se je odvijalo u dvije discipline: lovački trap i lovački parkur ( 25 + 25 ). Po završetku natjecanja proglašeni su slijedeći rezultati:

EKIPE:

  1. LU Zaprešić               193
  2. LU Ivanić Grad          181
  3. LU Velika Gorica        179
  4. LU Vrbovec               174
  5. LU Dugo Selo            165
  6. LU Samobor              161
  7. LU Sv. Ivan Zelina     154

POJEDINCI:

  1. Starešina Dražen       45
  2. Kurešić Neven           41
  3. Knežić Matija            40 + 3
  4. Lacković Miroslav      40 + 2
  5. Švedi Krunoslav        40 + 1
  6. Postić Zoran             39

Obzirom da je Županijsko prvenstvo ujedno i izlučno natjecanje za sastav ekipe LS Zagrebačke županije, navedena šestorica će braniti boje naše županije na 20. Državnom prvenstvu HLS-a u lovnom streljaštvu 27. rujna u Bzenici.

Predstavnike zaprešićkog kraja primio je i gradonačelnik Željko Turk. Čestitao im je na postignutom uspjehu te im poželio puno sreće na natjecanju koje se održava već krajem ovog mjeseca. "Ovaj uspjeh dokaz je kvalitetnog i organiziranog rada naših lovačkih društava. Osim njegovanja tradicije, lovci imaju i vrlo odgovorne zadaće koje se odnose na brigu o životinjama i zaštitu okoliša", rekao je gradonačelnik pohvalivši njihov rad.

Dva člana naše ekipe bit će dio županijske ekipe, te će na taj način promovirati zaprešićki kraj. Riječ je o Draženu Starešini, koji je pojedinačni prvak Županije, i Matiji Knežiću koji je na natjecanju osvojio izvrsno treće mjesto.

S obzirom na te rezultate, istaknuo je predsjednik Lovačkog društva Zaprešić Danijel Saić, Zaprešić će uskoro trebati kvalitetnu streljanu. Jer tko zna, možda se i u našem kraju krije neki olimpijski pobjednik. Lovci su nam otkrili kako je Giovanni Cernogoraz, koji je Hrvatskoj donio zlato sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, u svojim počecima trenirao na streljani u Dubravici.

LS Zagrebačke županije i Zaprešić.hr, 12.09.
Zadnja izmjena Nedjelja, 07 Prosinac 2014 15:10
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023