Tradicionalno natjecanje lovaca u streljaštvu u lipičkom kraju

Napisao/la  Četvrtak, 07 Kolovoz 2014 11:58

Pakračko Lovačko društvo „Fazan“ bilo je na strelištu Kapetanovo Polje nedaleko Donje Obriježi po peti puta domaćin natjecanja lovaca u gađanju letećih meta- disciplina trap. Nastupilo je stotinjak strijelaca u 12 ekipa od kojih deset s područja Požeško-slavonske županije, te po jedna iz Vukovarsko- srijemske (Tovarnik) i Varaždinske županije(„Kobac“ Bartolovec). U ekipnoj konkurenciji po treći puta uzastopno pobijedili su strijelci Slavonca iz Kutjeva u sastavu, a dalje slijede Kobac iz Bartoloveca i Jelen iz Lipika.

LD Fazan iz Pakraca po peti puta bilo je domaćin natjecanja lovaca u gađanju letećih mera - disciplini trap. Na strelištu Kapetanovo Polje nedaleko Donje Obriježi nastupilo je stotinjak strijelaca u 12 ekipa od kojih  deset s područja Požeško-slavonske županije, te po jedna iz Vukovarsko- srijemske (Tovarnik) i Varaždinske županije („Kobac“ Bartolovec). Natjecanje je nakon pozdravne riječi predsjednika „Fazana“ Josipa Delorencija  otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

U ekipnoj konkurenciji po treći puta uzastopno pobijedili su strijelci „Slavonca“ iz Kutjeva u sastavu: Željko Starčević, Željko Šilhan. Mijo Perak, Krešimir Šebalj, Ivica Pospišil i Petar Miloš. Dalje slijede „Kobac“ iz Bartoloveca i „Jelen“ iz Lipika, a sve ekipe dobile su pehare.

Kod pojedinaca  prvoplasirani je Mladen Brezovec(„Kobac“ Bartolovec), a drugo i treće mjesto zauzimaju lovci kutjevačkog „Slavonca“ Željko Starčević i Ivica Pospišil. 

Boris Janić, član LD „Jelen“ iz Požege i njegov kolega iz istog društva Ante Vitalija najbolji su u fair play, treći je Josip Lesičak iz pakračkog „Fazana“ pa su i njima pripale nagrade organizatora.

Tajnik „Fazana“ Stjepan Špiranec Štef ističe da su potporu organizaciji ovog uspješnog i zanimljivog  natjecanja dali Vinarija Časić iz Pakraca, trgovina „Jelen“ iz Požege, soboslikarski obrt „Špiranec“ iz Požege i butik „M style“ iz Pakraca.

Pozega.eu, 04.08., J.T.
Zadnja izmjena Petak, 08 Kolovoz 2014 12:00
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023