Održana Lovno-kinološka manifestacija „Lekenik 2016“

Napisao  Utorak, 26 Travanj 2016 23:13
Ocijeni
(37 glasova)
Lovno-kinološka manifestacija „Lekenik 2016“ zajednička fotografija Lovno-kinološka manifestacija „Lekenik 2016“ zajednička fotografija

U Lekeniku održan Nacionalni ispit u radu na divlju svinju za njemačke lovne terijere sa dodjelom titule CACT HR     

Hrvatski klub njemačkih lovnih terijera, podružnica „Zagreb“, u nadležnosti Hrvatskog kinološkog saveza organizirao je ovu lovno-kinološku manifestaciju.

Meteorološki uvjeti za održavanje utakmice u gateru „Borik Lekenički, su tijekom cijele manifestacije, bili su vrlo dobri, iako je u početku bio kišni dan i na mahove je puhao sjeverni vjetar. Voditelj manifestacije je bio gospodin Jure Bušljeta. Sudili su suci gospodin Željko Žilnik (kao glavni sudac i delegat HKS-a), i naš dugogodišnji prijatelj, gospodin Nenad Jagodić.

Što se tiče gatera koji se proteže na 1,87 hektara, a pretežito je obrastao gustišem, te isti po sudu mnogih spada u najzahtjevnije gatere u Republici Hrvatskoj, i to po svim elementima, a što istinski kinolozi i natjecatelji znaju cijeniti i respektirati, pa je i to dodatni razlog i izazov bio za doći i sudjelovati sa svojim psima na samoj utakmici.

Na natjecanje je prijavljeno 15 pasa, a sudjelovalo 14 pasa.

1. mjesto i titulu CACT-HR i I-NR, sa visokih199 bodova, osvojio je pas:  ANTEK SCHRÖDER'S

HR 20263 LT

Okoćen,13.06.2011.godine,

Vlasnik i vodič: Ivan Soltan, Bratina 212, 10451 Pisarovina,

2. mjesto i titulu R. CACT-HR također I-NR sa visokih177 bodova, osvojila je kuja:  ABA MARTINOVA

HR 20905 LT

Okoćena, 22.12.2013.godine,

Vlasnik i vodič: Ivan Špišić, I.G. Kovačića 5,10451 Pisarovina,

Nagradu za fair play osvojio je natjecatelj Tomi Tomiša, koji je sam odustao prije završetka propisanog vremena (3 min prije kraja turnusa), zbog svog nezadovoljstva s radom kuje GARA, (HR 20525 LT, okoćena, 10.11.2012.godine) iako je, po mišljenju sudaca, imao sve izglede za plasman, jer je ista pokazala dobar rad i izuzetnu sljedoglasnost,  te nekoliko puta ušla i u „kontakt“ sa divljači.

Ostalih 12 sudionika ovaj puta nisu imali sreće, odnosno nisu zadovoljili. Suđenje i ukupno ozračje je bilo na vrlo zavidnoj, dostojnoj i doličnoj razini. Nakon proglašenja najboljih, sudionicima su uručene ocjene i isprave, sa kipićima divljih svinja koje je organizator sa ukusom izabrao umjesto pehara.

Nakon službenog djela nastavljeno je ugodno druženje pod nadstrešnicom pored gatera „Borik Lekenički“ u vlasništvu gospodina Dejana Kefečeka komu se o ovom prigodom zahvaljujemo.

Manifestacija „CACT LEKENIK“ postala je tradicija našeg Kluba i održana je već petu  godinu zaredom, sa sve više sudionika, a koja će se održavati svake godine u isto vrijeme, odnosno u zadnju nedjelju u mjesecu travnju.

Želimo i ubuduće dodjeljivati statue, odnosno kipiće divljih svinja najbolje plasiranim njemačkim lovnim terijerima,odnosno prvim trima, na svim našim natjecanjima s dodjelom titule CACT HR, bilo u organizaciji podružnice „Srijem“ ili podružnice „Zagreb“ da i po tome naša manifestacija bude posebna, prepoznatljiva, stimulirajuća i motivirajuća za sudjelovanje.

Vidimo se na slijedećim manifestacijama u organizaciji HKNJLT.

Srdačan pozdrav!

Tekst: Jure Bušljeta; Fotografije:Boris Šimundić
Pročitano 3018 puta
K2 Items

PROMOCIJE

K18i 2 350x250px CRO
lovac camo corner2
fanzoj-lovac-info.jpg
lovac kuhada reklama banner veliki2023