Dodijeljeni ugovori lovoovlaštenicima: Za njih 40 ukupno 64 tisuća eura

Napisao/la  Srijeda, 27 Prosinac 2023 22:28

Nastavljena je dobra suradnja sa Karlovačkom županijom

Naime, Karlovačka županija i ove je godine provela javni poziv za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva, vrijedan ukupno 64 tisuće eura. 40 lovoovlaštenika, a to su uglavnom lovačka društva i udruge, dobilo je potpore, koje će im pomoći u gospodarenju i zaštiti divljači i lovišta, opremanju i uređenju infrastrukture u lovištima, te promidžbi lovstva.

– Hvala Vam na svemu što radite na očuvanju lovišta i prirodne ravnoteže. Lovstvo je naša tradicija, ali i dio naše turističke ponude. Ali, naglašavam da naše opredjeljenje nije masovni turizam, jer naše šume, rijeke, našu prirodnu baštinu sačuvati za generacije koje dolaze. Želim da kvalitetno uložite sredstva koja ste ostvarili na ovom javnom pozivu“, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

– Ova sredstva nama, lovačkim udrugama i društvima znače jako puno. Uložit ćemo ih za razvoj i unapređenje lovstva, a Karlovačkoj županiji možemo zahvaliti na razumijevanju i suradnji, istaknuo je predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić.

Uz dobre želje za Novu godinu, na susretu županice s lovcima moglo se čuti kako će suradnja i u buduće biti odlična.

                                                       Izvor: radio-mreznica

Zadnja izmjena Srijeda, 27 Prosinac 2023 22:34