PRESTIŽNA NAGRADA GRADA VELIKE GORICE JOSIPU JANČIČU

Napisao/la  Ponedjeljak, 18 Prosinac 2023 14:03

Za Lucijsko spravišće lovcu Turopoljako srce za životno djelo

U Velikoj Gorici je Sveta Lucija, zaštitnica grada i ujedno Dan grada. Prilika je to da se dodjele visoka priznanja za životno djelo. Među nagrađenima je i jedan zaslužni lovac, Josip Jančić Babriga.

Nije to samo prvi čovjek velikogoričkog LD SRNA, već pola stoljeća nogometaš UDARNIKA , vatrogasni zapovjednik goričkih profesionalaca i čovjek društveno aktivan ne samo među lovcima.

Na svečanosti u Velikoj Gorici uz gradonačelnika Krešimira Ačkara nazočio je i hrvatski premijer Àndrej Plenković sa ministarskom i društvenom elitnom. Nekada na dan Svete Lucije plemići iz Plemenite općine Turopoljske imali su svoje LUCIJSKO SPRAVIŠĆE. Odlučivali su tko će predstavljati turopoljske plemiće.

U obrazloženju priznanja Turopoljsko srce navodi se kako je Josip Jančić bio pola stoljeća aktivan u NK UDRANIK danas Kurilovec, četiri desetljeća je bio profesionalni vatrogasac i zapovjednik goričkih vatrogasaca. Kao umirovljenik nastavio je aktivnosti u LD SRNA Velika Gorica, gdje je godinama predsjednik društva. Među prvima je organizirao Lovački bal jedinstven u Turopolju.

Agilni umirovljenik i prvi čovjek goričkih lovaca na to sve odgovara zahvalom svima i svojim smiješkom uz Turopoljsku Podgurtnicu, obilježje Plemenite općine Turopoljske čije je član. Usput, sin Danijel je lovac aktivan kao i unuk Jura koji uskoro kao punoljetan polaže lovački ispit.

Boris ĆAVAR 

 

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 09:02