Hrvatski lovački savez pomoći će ustanove koje skrbe o djeci s neodgovarajućom roditeljskom skrbi

Napisao  Četvrtak, 14 Prosinac 2017 08:54

Uoči službenog datuma osnivanja Hrvatskog lovačkog saveza 10. prosinca u prostorijama saveza je u petak 8. prosinca održana sjednica Izvršnog odbora te je upriličena svečana dodjela najvišeg odlikovanja Zlatnog odlikovanja sveti Hubert.

Članovi Izvršnog odbora na svojoj su sjednici raspravljali o aktualnoj situaciji u lovstvu među kojima je glavno mjesto zauzela najava donošenja Zakona o lovstvu čiji se prijedlog duže vremena razmatrao na povjerenstvu.

Posljednja sjednica Povjerenstva za izradu zakona održana je krajem mjeseca listopada. Članovi Izvršnog odbora istaknuli su nekoliko spornih članaka koje bi trebalo urediti kako bi se zaštitili lovci i sačuvalo lovstvo, a samim zakonom pokušalo riješiti i probleme s kojima se lovci na terenu suočavaju.

izvrsni domjenak 2017 2

Odlukom članova Izvršnog odbora na inicijativu predsjednika Dečaka donesena je odluka da se svake godine donira 10000 kuna za pet ustanova iz pet regija koje skrbe o djeci s neodgovarajućom roditeljskom skrbi.

Članovi Izvršnog odbora, uz raspravu aktualnih tema, potvrdili su izvješće za dodjelu lovačkih odlikovanja među kojima su istaknuti i članovi koji primaju najviše odlikovanje Hrvatskog lovačkog saveza.