U Bušetini otvorena novoizgrađena streljana za lovački parkur

Napisao  Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017 09:51

Uz obilježavanje dana Općine Špišić Bukovica,u Bušetini je otvorena novoizgrađena streljana za lovački parkur.

Nakon što je na „Srpnicu“ prošle godine otvorena novoizgrađena streljana za lovački trap, točno nakon godinu dana, uz obilježavanje dana Općine Špišić Bukovica,u Bušetini je otvorena novoizgrađena streljana za lovački parkur.

DSC 9295

 

Uz predivni lovački dom lovne jedinice Bušetina koja je sastavni dio Lovačke udruge „Fazan“ Špišić Bukovica kojeg krasi streljana za lovački trap koja je zainteresirala mnoge lovce strijelce za bavljenje ovom disciplinom u neposrednoj blizini izgrađena je nova streljana za lovački parkur.

DSC 9304

Ne treba ni spominjati kako je realizacija ovakvog projekta, uz pomoć institucija, a ponajprije Hrvatskog lovačkog saveza i Virovitičko-podravske županije, zasluga domaćih lovaca koji su odradili glavninu posla.

Ovime je ideja koja je iznesena prije tri godine većim dijelom realizirana obzirom još predstoji realizacija strelišta za lovački karabin kada se steknu uvjeti za taj pothvat.

DSC 9679

 

Otvorenju streljane nazočio je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak, dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zdravko Vujnović, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije  Igor Andrović, predsjednik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije Miroslav Buneta, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, predsjednik Općinskog vijeća Općine Špišić Bukovica Tihomir Majstorović, predsjednik Lovačke udruge „Fazan“ Špišić Bukovica Željko Vlašić kao i mnogobrojni dužnosnici lokalne uprave i čelnici prijateljskih društava.

DSC 9400

 

Novoizgrađena streljana je otvorena je počasnim hicima predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Đure Dečaka, saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, predsjednika i tajnika Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije Miroslava Bunete i Antonia Repića.

Na natjecanju koje je održano u sklopu proslave otvorenja strelišta sudjelovalo je 12 ekipa koje su se natjecale u lovačkom trapu i lovačkom parkuru. Pobjednik je dobiven zbrajanjem oba rezultata.

DSC 9611

 

Najboljima su pehare uručili Zdravko Dijaković i dopredsjednik HLS-a Zdravko Vujnović.

U ekipnom dijelu natjecanja prvo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije, drugo mjesto pripalo je članovima LU „Lisica“ Hlebine, a treće mjesto članovima LU „Slavonac“ Kutjevo.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Damir Mehkek, drugo Mario Arnold, a treće Ivica Ilijašić.

DSC 9646

Treba napomenuti kako je ovaj projekt ostvaren zahvaljujući ključnim pojedincima koji su najviše doprinjeli, a među kojima se ističe Zdravko Dijaković i Tihomir Brlas.

Treba i ovog puta pohvaliti tradicionalnu srdačnost i gostoljubivost domaćina kao i iskazan entuzijazam zbog kojeg je manifestacija održana na zavidno visokoj razini.

 

Više u Lovačkom vjesniku 7/8-2017

Zadnja izmjena Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017 10:03