Europska komisija odbila prijedlog o zabrani uvoza trofeja

Napisao/la  Petak, 29 Travanj 2016 07:14

Prijedlog o zabrani uvoza lovačkih trofeja divljači iz određenih država Afričkog kontinenta odbijen je na Europskome parlamentu sa više od 80 posto glasova protiv

Pokret kako bi se zabranio uvoz lovačkih trofeja pokrenut je početkom ove godine od strane male ali glasne sekcije Europskoga Parlamenta.

Podržavatelji tog prijedloga nisu očekivali da će im se protiviti čak i zaštitari životinja iz Afrike i ostatka svijeta.

Čak su vlade država poput Namibije i Zimbabvea izjavile da kada bi ovakav propis stupio na snagu, imao bi katastrofalan utjecaj na lokalne programe zaštite prirode i okoliša. Mnogi životinjski rezervati u Africi ovise o lovcima zbog prinosa sredstava kako bi se podržavala zaštita životinja. Prihodi dobiveni lovom daju plaće radnicima, borcima protiv krivolova, čuvarima okoliša te čak zajednicama.

Zabrana uvoza trofeja u Europu čak bi smanjio i ukupan broj posjetitelja, ne samo lovaca, što bi se itekako vidjelo na prihodima. Najmanje je jedan rezervat za divlje životinje,Bubye Valley, potvrdio da je nedostatak lova utjecao na razmišljanje o preseljenju u neku drugu državu.

Što se tiče razloga zbog kojih je veliki broj parlamentaraca odbio ovaj prijedlog je to što većina misli kako zabrana uvoza trofeja nije poželjan način kako bi se očuvala priroda i njena bioraznolikost.

Europska federacija za lov i zaštitu (FACE) pohvalila je odabir većine Europskog parlamenta.

Zadnja izmjena Petak, 29 Travanj 2016 07:55

Srodni sadržaj (po oznakama)