Lovci na veprove čistili okoliš

Napisala  Ponedjeljak, 04 Svibanj 2015 16:34

BOAR HUNTERS U EKO AKCIJI S  LOVCIMA „STRIJELE“ BEKTEŽ -

BEKTEŽ – Neformalna skupina lovaca koja ima svoju grupu na društvenoj mreži pod nazivom „Boar hunters“ u prijevodu lovci na divlje svinje ili veprove, organizirala je povodom svjetskog Dana planeta zemlja ekološku akciju čišćenja okoliša i lovišta LD „Strijela“ Bektež. Lovci Bekteža ugostili su ih i podržali u ovoj eko aktivnosti te im se pridružili, ali i osigurali dvodnevni boravak u svojim lovištima i lovačkoj kući iznad Bekteža.

- Naš život negativno djeluje i stvara posljedice našoj planeti Zemlji, a ovi ljudi su svjesni da treba čuvati prirodu i okoliš, da ostane sačuvana za našu djecu i budućnost. Ideja je došla od strane LD Strijela Bektež jer u toj grupi Boar hunters ima nekoliko naših članova. Prošle godine akcija je bila u Rovinju a sada smo cijelu akciju organizirali u našim lovištima. Ovdje ima članova iz Istre, Dalmacije, Zagreba, ali i Italije, ukupno 120 osoba. Zajednički ćemo povodom ove akcije posaditi mladi hrast i postaviti jednu spomen ploču na kojoj piše „neka naše prijateljstvo bude čvrsto i dugovječno kao slavonski hrast“, koja će podsjetiti na tu akciju i buduće generacije – istakao je Mirko Stilinović, predsjednik LD Strijela Bektež.

Sve goste, lovkinje i lovce pozdravio je i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović koji je zajedno s Hrvatskim lovačkim savezom dao potporu ovoj eko akciji i ovom obliku druženja lovaca koji dolaze iz raznih lovačkih društava širom Hrvatske, a povezuje ih ova inicijativa i članstvo u Boar hunters grupi.

Na svečanoj večeri povodom okupljanja razmijenjeni su darovi među društvima i pokroviteljima akcije, a specijalnu veliku čokoladnu tortu donijeli su članovi iz Labina, bračni par zaljubljenika u lov, prirodu, ali i slastičarstvo. Najveći dio logistike ovih susreta uz članove Strijele odradile su njihove supruge koje su time dale podršku svojim lovcima na veprove.

 

Izvor: pozeska-kronika.hr  Tekst/Foto: Vladimir Protić
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 04 Svibanj 2015 16:46