U Gospiću sastanak policije i lovačkih udruga

Napisao/la  Petak, 14 Veljača 2014 14:03

gospic-policijalovci 1Radni sastanak policije i lovačkih udruga s područja Ličko senjske županije održan je 06. veljače u prostorijama Policijske uprave ličko-senjske. Na sastanku su sudjelovali rukovoditelji Policijske uprave ličko-senjske i načelnici policijskih postaja, zatim zamjenik župana Ličko-senjske županije, predsjednik i tajnik lovačkog saveza Ličko-senjske županije, lovni inspektor, predstavnici lovačkih udruga sa područja Ličko-senjske županije, predstavnici Hrvatskih šuma i Parka prirode Velebit. Naglasak je bio na razvijanju partnerskih odnosa kojima će se zajednički razvijati problemi s područja lovstva.

gospic-policijalovci 1

Radni sastanak policije i lovačkih udruga s područja Ličko senjske županije održan je 06. veljače u prostorijama Policijske uprave ličko-senjske. Na sastanku su sudjelovali rukovoditelji Policijske uprave ličko-senjske i načelnici policijskih postaja, zatim zamjenik župana Ličko-senjske županije, predsjednik i tajnik lovačkog saveza Ličko-senjske županije, lovni inspektor, predstavnici lovačkih udruga sa područja Ličko-senjske županije, predstavnici Hrvatskih šuma i Parka prirode Velebit. 

Naglasak je bio na razvijanju partnerskih odnosa kojima će se zajednički razvijati problemi s područja lovstva.

gospic-policijalovci 2Načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar u uvodnom govoru naglasio je da je svima cilj razvijanje partnerskih odnosa kojima će se zajednički rješavati svi problemi na zadovoljstvo svih građana. Također je istaknuo da je ovakav sastanak nužan kako bi se na jednom mjestu razmijenila iskustva i istaknuli problemi, a sve s ciljem postizanja pravne uređenosti i u području lova. Najavljen je i preventivni projekta „Sigurno u lovu“.

Potom je voditelj Službe policije Stjepan Sabljić upoznao prisutne sa analizom brojnosti krivolovnih radnji i naleta na divljač.

Na području Ličko-senjske županije registrirano 38 lovačkih udruga, sa 2120 članova. Naglasio je da je u razdoblju od 2009. godine do 2013. godine evidentirano 29 kaznenih djela protuzakonitog lova i ribolova, za koja su prijavljene 34 osobe, dok je 27 osoba evidentirano kao počinitelji prekršaja iz Zakona o lovstvu.

U svome izlaganju osvrnuo se i na nalet vozila na divljač, gdje je također osjetan uzlazni trend, pa je tako u razdoblju od 2009. godine do 2013. godine evidentirano 420 naleta vozila na divljač.

Sa postupanjima i ovlastima lovočuvara sukladno Zakonu o lovstvu, prisutne je upoznao tajnik lovačkog saveza Mile Ugarković.

Nakon izlaganja, otvorena je diskusija u koju su se aktivno uključili svi nazočni, te su doneseni zaključci da se ubuduće u cilju suzbijanja kažnjivih radnji suradnja između nadležnih institucija treba podignuti na veću razinu, da lovočuvari u obavljanju svoje dužnosti trebaju dosljedno provoditi ovlasti propisane Zakonom o lovstvu na planu suzbijanja krivolova, da je lovočuvaru potrebno omogućiti da na mjestu naleta vozila na divljač poduzme neophodne radnje za potrebe vođenja postupka iz svoje nadležnosti, te da se krajem kalendarske godine organizira novi radni sastanak.

Lika-online.com
Zadnja izmjena Četvrtak, 13 Veljača 2014 22:10