Nakon trovanja pasa, lovac instalirao videonadzor boksova

Napisao/la  Subota, 25 Siječanj 2014 00:32

istarski-kratkodlaki-gonic2Lovcu Ivanu Tukiću iz triljskog naselja Biska početkom godine po drugi put su otrovali lovačke pse, istarske goniče. Stariji pas, od tri i pol godine, uginuo mu je pred očima a drugog, kujicu od 14 mjeseci, uspio je spasiti tako što ju je prisilio na povraćanje.  Prije tri godine otrovana su mu tri lovačka psa što je uredno prijavio ali nije sumnjao na nikoga pa je identitet trovača ostao nepoznat. Otrovani su i psi njegovih kolega lovaca, njih četvero.

istrian shorthaired hound

Lovcu Ivanu Tukiću iz triljskog naselja Biska početkom godine po drugi put su otrovali lovačke pse, istarske goniče. Stariji pas, od tri i pol godine, uginuo mu je pred očima a drugog, kujicu od 14 mjeseci, uspio je spasiti tako što ju je prisilio na povraćanje. Mlada Alina povratila je svježe meso za koje je utvrđeno da je bilo zatrovano. Trećeg psa, njemačkog ovčara, trovač nije ni pokušao usmrtiti – išao je ciljano samo na lovačke pse.

Šteta je materijalna, ali mnogo je gora pomisao da je nepoznati trovač ušao u ograđeno dvorište i bacio otrov psima koji su lovca vjerno služili. Čini se da je trovač dobro poznavao svoj teren a nedjelo je počinio noću.

Trovanje nije prijavio policiji. Prije tri godine otrovana su mu tri lovačka psa što je uredno prijavio ali nije sumnjao na nikoga pa je identitet trovača ostao nepoznat. Otrovani su i psi njegovih kolega lovaca, njih četvero.

Ponovno trovanje lovačkih pasa u Bisku izazvalo je pravu uzbunu među lovcima. Umjesto za policijom, vlasnici lovačkih pasa posegnuli su za tehnologijom i sada su njihovi boksovi pod videonadzorom. Sada čekaju novi pohod trovača kako bi vidjeli o kome je riječ.

Slobodna Dalmacija, T.P., 15.01.
Zadnja izmjena Subota, 25 Siječanj 2014 02:24