Lovci Biškupaca ugostili kolege iz slavonskih društava

Napisao/la  Petak, 17 Siječanj 2014 02:19

biskupanci2Lovci Biškupaca već su tradicionalno tijekom zimskih mjeseci domaćini kolegama iz drugih lovišta na svojim površinama. Tako je i Lovačko društvo „Papuk“, koje je lanjske godine proslavilo 80 godina rada, pozvalo u goste lovce “Fazana“ iz Bizovca, „Košute“iz Pakraca, „Sokola“ iz Gornjeg Miholjca, „Šijaka“ iz Požege, „Psunja“ iz Orljavca i drugih. Premda je ovo bio lov na divlje svinje šezdesetak lovaca nije imalo sreće jer su odstrijelili samo tri lisice.

biskupanci2Lovci Biškupaca tijekom zimskih mjeseci već tradicionalno ugošćuju svoje slavonske kolege iz drugih lovišta na svojim površinama. Tako je i Lovačko društvo „Papuk“, koje je lanjske godine proslavilo 80 godina rada, pozvalo u goste lovce “Fazana“ iz Bizovca, „Košute“iz Pakraca, „Sokola“ iz Gornjeg Miholjca, „Šijaka“ iz Požege, „Psunja“ iz Orljavca i drugih.

Neki od njih imaju u svojim društvima zakupljena nizinska lovišta, pa im je ovo gostovanje na obroncima Papuka, na višim nadmorskim visinama, bilo vrlo zanimljivo.

Premda je ovo bio lov na divlje svinje šezdesetak lovaca nije imalo sreće jer su odstrijelili samo tri lisice. Nakon cjelodnevnog lova na predjelima iznad Poljanske zajedničko druženje potrajalo je do kasnih večernjih sati uz veselu svirku.

biskupanci1

Večernji list, J.T., 12.01.
Zadnja izmjena Četvrtak, 16 Siječanj 2014 21:28