Extreme Huntress – show za popularizaciju lova u žena

Napisao/la  Ponedjeljak, 06 Siječanj 2014 00:38

extreme-huntress6Show Extreme Huntress je pokrenut kako bi se očuvala američka tradicija lova. Stvaranjem pozitivnih uzora, tvorci showa smatraju da mogu potaknuti mlađe generacije na bavljenje lovom. Lovkinje se međusobno natječu u umjeću gađanja i praćenja životinja, fizičkoj izdržljivosti te samom lovu na 12 vrsta životinja.

Show Extreme Huntress je pokrenut kako bi se očuvala američka tradicija lova. Želja tvoraca showa je potaknuti mlađe generacije na bavljenjem lovom, a lovkinje u tom slučaju služe kao pozitivan uzor ("ako lovi majka, love i djeca" - kao i u Hrvatskoj, ljubav prema lovu se često "nasljeđuje" od roditelja).

Trenutno se odvija peta sezona showa, a epizode se mogu pratiti na web stranici Extremehuntress.

extreme-huntress4

Prilikom prijave lovkinje moraju napisati esej o tome zašto bi baš one trebale biti u natjecanju. Potom stručni žiri sastavljen od lovaca i lovkinja zajedno sa sponzorima (a to su Aipoint, Brownells, Ruger, Kenetrek, udruge i organizacije lovaca...) odabire deset najboljih kandidatkinja, a javnost on-line glasovanjem preko Extreme huntress web stranice odlučuje o četiri finalistice.

Te finalistice potom idu na ranč u Idahu gdje se testira njihovo znanje o divljini, oružju (upucavanje, čišćenje), umjeće gađanja (long range shooting, streličarstvo), fizička izdržljivost (biatlon), praćenje životinja i poznavanje njihovih navika, i sam lov na 12 različitih autohtonih i egzotičnih životinja koje taj ranč ima. Najbolja lovkinja biti će ona koja najbolje prođe to testiranje, dobije najviše bodova od sudaca i glasova javnosti.

Koja je najbolja lovkinja SAD-a znati će se u siječnju 2014.

Više o samom natjecanju pogledajte:

Lovac.info
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 06 Siječanj 2014 01:36