Divlje svinje zaražene trihinelozom na području Sinja

Napisao/la  Petak, 13 Prosinac 2013 01:56
divlja svinja-sus scrofaDvije divlje svinje koje su članovi lovačke udruge iz Hrvaca odstrijelili 08. prosinca pozitivne su na trihinelu. Obje svinje ulovljene su u dijelu lovišta zvanog Klačine, a kontaminacija trihinelom bila je izuzetno velika. To je treći slučaj trihineloze na divljim svinjama ulovljenim kroz posljednjih petnaestak dana na širem sinjskom području. Veterinari upozoravaju lovce da ne konzumiraju meso ulovljenih divljih svinja prije pregleda na trihinelozu.

divlja-svinja-lovacDvije divlje svinje koje su članovi lovačke udruge iz Hrvaca odstrijelili 08. prosinca pozitivne su na trihinelu. Obje svinje ulovljene su u dijelu lovišta zvanog Klačine, a kontaminacija trihinelom bila je izuzetno velika. Analiza uzoraka obavljena je u Veterinarskoj stanici Hrvace.

To je treći slučaj trihineloze na divljim svinjama ulovljenim kroz posljednjih petnaestak dana na širem sinjskom području. Kako se može govoriti i o pojavi trihineloze na divljnim svinjama, kojih je među lovnom divljači u Cetinskoj krajini sve više, veterinari upozoravaju lovce da ne konzumiraju meso ulovljenih divljih svinja prije pregleda na trihinelozu.

Slobodna dalmacija, T.P., 11.12. 2013.
Zadnja izmjena Petak, 13 Prosinac 2013 08:40