Lovci iz Sisačko-moslavačke županije proslavili dan svog zaštitnika

Napisao/la  Srijeda, 27 Studeni 2013 08:13

lovci-svetihubert-sisakBlagdan svog zaštitnika sv. Huberta lovci s područja Sisačke biskupije proslavili su u subotu 2. studenog svečanim misnim slavljem u katedrali Uzvišenja svetog Križa.
Slavlje je započelo procesijom više od stotinu lovaca obučenih u svoje svečano ruho, nastavilo se obraćanjem biskupa Košića, a završilo druženjem svih pristutnih.

lovci-svetihubert-sisakBlagdan svog zaštitnika sv. Huberta lovci s područja Sisačke biskupije proslavili su u subotu 2. studenog svečanim misnim slavljem koje je u katedrali Uzvišenja svetog Križa predvodio biskup Vlado Košić u zajedništvu s kancelarom mons. Markom Cvitkušićem, povjernikom za lovce i ribolovce vlč. Božom Pinjuhom, katedralnim župnikom vlč. Markom Karačom i župnim vikarom katedralne župe vlč. Ivanom Faletarom.

Misno slavlje započelo je procesijom u kojoj je sudjelovalo više od stotinu lovaca obučenih u svoje svečane odore, dvadesetak stjegonoša sa svečanim stjegovima lovačkih društva s područja Biskupije, ministranti i svećenici. Na početku, sve okupljene lovce predvođene Vladom Kiretom, predsjednikom lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije, pozdravio je povjerenik za pastoral lovaca i ribolovaca vlč. Pinjuh.

Započevši svoju homiliju biskup Košić zahvalio je okupljenim lovcima na svemu dobrom što čine, istaknuvši između ostalog kako već dvije godine svaki mjesec dio svog ulova oni odvajaju za potrebe Caritasa Biskupije.

U nastavku biskup je poručio kako svima mnoge nevolje mogu opteretiti život i mnoge teškoće zamračiti radost života, ali baš druženje s prirodom i briga za životinje, međusobno prijateljstvo i vrijeme kad se u prirodi i samoći može razmišljati o sebi i svojem životu može lovce dovesti bliže Bogu.

Nakon misnog slavlja koje je animirao zbor katedralne župe Sveta Cecilija pod ravnanjem profesorice Jelene Blašković i orguljašku pratnju Marijane Boček druženje je nastavljeno u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe.

Sisak.info
Zadnja izmjena Srijeda, 27 Studeni 2013 15:41