iGamebook – aplikacija u službi lovca i lovnog gospodarenja

Napisao/la  Srijeda, 06 Studeni 2013 07:00

iGamebookBritanski lovački savez (British Association for Shooting and Conservation) u suradnji s poduzećem Sporting Apps predstavio je aplikaciju koja služi lovcima kao dnevnik lova i terenskih aktivnosti, a prikupljeni podaci koriste se u svrhu poboljšavanja lovnog gospodarenja.

Zanimljiva i korisna aplikacija od koje, za sad, imaju koristi isključivo britanski lovci – nadajmo se da će ova inicijativa zaživjeti i u Hrvatskoj.

iGamebook3Britanski lovački savez (British Association for Shooting and Conservation) u suradnji s poduzećem Sporting Apps predstavio je aplikaciju koja služi lovcima kao dnevnik lova i terenskih aktivnosti, a prikupljeni podaci koriste se u svrhu poboljšavanja lovnog gospodarenja.

Aplikacija iGamebook omogućava sigurno i pouzdano bilježenje svih pojedinosti lova, bilo da se radi o lovu na sitnu ili krupnu divljač, rješavanju problema štetočina, monitoringu i slično. Lokacija se automatski bilježi kroz GPS, a mogu joj se pridodati i fotografije, komentari, informacije o korištenom oružju i streljivu, ulovu i slično. Aplikacija ima i kalendar lovidbe, pregled geografskih karata, internet sinkroniziranje podataka (u slučaju gubitka telefona) i soundboard za repliciranje zvuka iz lovišta.

Britanski lovački savez će, uz korisnikovo dopuštenje i garanciju anonimnosti, prikupljene informacije koristiti za analize o populacijama lovnih i nelovnih vrsta kako bi se utvrdili trendovi populacija, nadgledalo njihovo zdravlje, prostorni i sezonalni razmještaj i drugo. Podaci će biti korišteni za unapređivanje lovnog gospodarenja (efikasnost, održivost, sprječavanje krivolova) i očuvanje same tradicije lova.

iGamebook je svakako zanimljiva i korisna aplikacija – nadajmo se da će se u dogledno vrijeme napraviti i hrvatska verzija za domaće lovce.

Lovac.info, prema iGamebook

 

 

 

 

 

 

Zadnja izmjena Srijeda, 06 Studeni 2013 12:58