Gastroužitak - 1. Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u kuhanju lovačkog gulaša

Napisao  Nedjelja, 28 Travanj 2013 16:37

Zagreb grbZAGREB -  Na Bundeku će se 4. svibnja 2013. godine održati 1. Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u kuhanju lovačkog gulaša u sklopu kojeg će se održati Smotra čuvara prirode Grada Zagreba. Građani će moći uživati u više od 4000 lovačkih gulaša koje će pripremiti natjecatelji iz 17 lovačkih društava, a posjetitelji će se moći upoznati i s radom čuvara prirode te uživati u ručku na otvorenom.

Organizatori fiša i lovačkoga gulaša tijekom dva vikenda na Bundeku su Savez športsko ribolovnih društava grada Zagreba, Lovački savez grada Zagreba, Grad Zagreb...

U subotu 27.travnja održano je na jezeru Bundek  po prvi put prvenstvo u kuhanju fiša. Zagreb grb

Proljeće na Bundeku manifestacija je Grada u sklopu koje se ove subote održalo 1. otvoreno prvenstvo grada Zagreba u kuhanju fiša, a 4. svibnja 1. otvoreno prvenstvo grada Zagreba u kuhanju lovačkog gulaša.

- Po prvi puta pod pokroviteljstvom gradonačelnika održano je prvenstvo u kuhanju  fiša na jezeru Bundek, želja nam je da to preraste u tradiciju- rekao je Emil Tuk, pročelnik u Gradskom uredu za poljoprivredu i šumarstvo.

Gastroužitak za sve Zagrepčane nastavlja se i prve subote u svibnju, kada će građani moći uživati u više od 4000 lovačkih gulaša koje će pripremiti natjecatelji iz 17 lovačkih društava, a posjetitelji će se moći upoznati i s radom čuvara prirode te uživati u ručku na otvorenom.
Organizatori fiša i lovačkoga gulaša tijekom dva vikenda na Bundeku su Savez športsko ribolovnih društava grada Zagreba, Lovački savez grada Zagreba, Grad Zagreb, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo te ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Odsjek za turizam pri gradskom Uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, vinari udruge Zagrebačko vinogorje, Vinska cesta grada Zagreba i vinari Zagrebačke županije, služba čuvara divljači u Parku prirode Medvednica, Javna ustanova Maksimir, park prirode Medvednica...

-Uz kestenijadu na Bundeku, dobili smo i proljetnu manifestaciju, meni je jako drago da mogu biti voditelj te manifestacije, ja ću obilaziti svakih dvadeset minuta natjecatelje, isprobavati fiš i otkrivati sastojke. Za dobru zabavu pobrinut će se tri KUD-a Oporovec, Prepuštovec  i Valentino. Cijela priča završit će dodjelom nagrada, koje će uručiti gradonačelnik Milan Bandić- rekao je Ivan Fiolić Fio.

Nakon fiša, na Bundeku će se 4. svibnja 2013. godine održati  1. Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u kuhanju lovačkog gulaša u sklopu kojeg će se održati Smotra čuvara prirode Grada Zagreba.

 

 


Zadnja izmjena Nedjelja, 28 Travanj 2013 17:24