MEĐIMURSKI ROGISTI NAJBOLJI U HRVATSKOJ

Napisao  Utorak, 05 Svibanj 2009 03:55

Lovački savez Međimurske županije u subotu, 25. 4. 2009. je bio i domaćin 13. susreta lovačkih rogista i pjevačkih zborova. Nakon dvanaest revijalnih, bio je ovo prvi susret natjecateljskog karaktera.

Manifestacija se sastojala od revijalnog dijela u kojem se predstavilo deset sastava rogista i pjevačkih zborova lovačkih saveza, a u natjecateljskom dijelu nastupilo je njih devet.
U konkurenciji su se našli rogisti lovačkih saveza Karlovačke županije, Koprivničko-križevačke županije, Đurđenovački rogisti Osječko-baranjske županije, Primorsko-goranske županije, Istarske županije, Brezovice-Novi Zagreb, rogisti Kraljevca na Sutli i rogisti Lovačkog saveza Međimurske županije...

Lovački savez Međimurske županije i ove je godine uz Dan Županije organizirao bogat program u prostoru jezera Starog grada. Najviše je pažnje plijenio ogroman kotao u kojem se za sve posjetitelje i goste kuhalo 730 litara lovačkog gulaša. Građanima i sudionicima manifestacija besplatno je podijeljeno ukupno 1.500 porcija. Uz lovce, koji su postavili i malu izložbu prepariranih životinja, našli su se i gljivari iz Gljivarskog društva "Smrčak" Čakovec. Kako su u nedjelju svoj nastup imali i streličari, lovci su su se ponovo dali na posao, ovaj put s nešto manjim količinama gulaša.


Lovački savez Međimurske županije u subotu 25. 4. je bio i domaćin 13. susreta lovačkih rogista i pjevačkih zborova. Nakon dvanaest revijalnih, bio je ovo prvi susret natjecateljskog karaktera. Manifestacija se sastojala od revijalnog dijela u kojem se predstavilo deset sastava rogista i pjevačkih zborova lovačkih saveza, a u natjecateljskom dijelu nastupilo je njih devet.
U konkurenciji su se našli rogisti lovačkih saveza Karlovačke županije, Koprivničko-križevačke županije, Đurđenovački rogisti Osječko-baranjske županije, Primorsko-goranske županije, Istarske županije, Brezovice-Novi Zagreb, rogisti Kraljevca na Sutli i rogisti Lovačkog saveza Međimurske županije. Stručno povjerenstvo u sastavu Darko Navoj, prof., Tomislav Ratković, prof., i Gregor Otmar Rettinger, u HLS-u zadužen za lovnu etiku, valoriziralo je intonaciju, točnost izvedbe, tehničke vještine i scenski nastup rogista.
Odluka o najboljima bila je jednoglasna, a poredak je najviše veselja donio upravo domaćinima. S 86,75 bodova najbolji su rogisti Lovačkog saveza Međimurske županije, slijede ih Đurđenovački i rogisti Brezovice-Novi Zagreb koji su s 86 bodova podijelili drugo mjesto te Kraljevec na Sutli s 82 boda.

U pobjedničkom sastavu su:

Antonio Baranašić, Marijo Kovačev, Davor Hatlak, Saša Sabol, Miroslav Kovačić, Antun Sokač i voditelj Stjepan Taradi, svi ujedno i članovi Limene glazbe Belica.

medjimurski_rogisti.jpg

U revijalnom dijelu programa nastupili su KD Domžalski rogisti, Pjevački zbor LD Krško, rogisti iz slovenskih Križevaca, Dobovski rogisti, Lovački pjevački zbor Globoko, Rogisti Saveza LD-a Ptuj-Ormož, KUD Prekmurski rogisti, Lovački pjevački zbor Zasavje-Trbovlje, Revirski rogisti Trovlje, Kvarte LS-a Varaždinske županije i Mješoviti pjevački zbor Marko Laginja iz Klane. Sve njih u uvodnoj su riječi pozdravili predsjednik Lovačkog saveza MŽ Ljubomir Grgec, član IO-a HLS-a Vinko Pavlić, gradonačelnik Branko Šalamon i župan Josip Posavec, koji je i otvorio susret.

Izvor: međimurje.hr / 28.04.2009

A. Ličanin,
V.Trstenjak

Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58