Ronioci i lovci u zajedničkoj akciji

Napisao  Nedjelja, 19 Travanj 2009 19:31
senjki_lovci_ronioci.jpg

U Senju obilježen Dan planeta zemlje eko akcijom

SENJ– U povodu Dana planeta zemlje i obilježavanja Dana grada na senjskom području su paralelno i uspješno provedene dvije tradicionalne ekološke akcije. Ronioci su čistili podmorje, a senjski lovci, članovi Lovačke udruge »Jarebica« prirodu oko grada...

senjki_lovci_ronioci.jpgU Senju obilježen Dan planeta zemlje eko akcijom

SENJ– U povodu Dana planeta zemlje i obilježavanja Dana grada na senjskom području su paralelno i uspješno provedene dvije tradicionalne ekološke akcije. Ronioci su čistili podmorje, a senjski lovci, članovi Lovačke udruge »Jarebica« prirodu oko grada.

Ronioci zagrebačkog ronilačkog kluba Geronimo već su petu godinu za redom nositelji aktivnosti proljetnog čišćenja podmorja u Senju koju organizira Turistička zajednica, a kako kaže član kluba Nenad Dumbović, senjski zet i ujedno najzaslužniji da članovi njegova kluba čišćenje podmorja provode baš u Senju, ovom akcijom žele pridonijeti i Danu planeta zemlje i proslavi obilježavanja Dana grada Senja, ali i pripremi turističke sezone i vjeruje da će se ova tradicionalna akcija uspješno nastaviti i sljedećih godina. 

A da je akcija itekako potrebna svjedoče i brojni predmeti izvađeni iz mora, od razne ambalaže do građevinskih dijelova i autoguma koje su na morsko dno pospremili ne samo nesavjesni građani, nego je za to dobrim dijelom »zaslužna « i senjska bura. Osim ronilaca iz Zagreba, u akciji su sudjelovali i članovi ronilačkih klubova iz Vodnjana, Karlovca, Rijeke i Kostrene, te ronilačka ekipa senjske Javne vatrogasne postrojbe, ukupno šezdesetak ronilaca čistilo je akvatorij senjske luke i dijela podmorja ispred plaže Škver, a na obali im je u prihvaćanju predmeta izvađenih s morskoga dna pomagalo nekoliko lovaca.

Poprilično posla imali su i senjski lovci, saznajemo od predsjednika Jarebice Željka Nekića. Tridesetak lovaca čitavo je prijepodne sakupljalo razne predmete odbačene u prirodu. »Sakupili smo enormne količine odbačene bijele tehnike. Čak 115 komada starih hladnjaka, štednjaka i drugih raznih predmeta koje je u tijeku trajanja akcije odvozio senjski Komunalac. Nismo uspjeli obići čitavo područje, pa još jednu akciju planiramo kroz tjedan dana«, kaže predsjednik senjskih lovaca koji ističe kako će lovci akciju kontinuirano nastaviti i u svojim redovitim ophodnjama.
Izvor: Novilist.hr / Autor: D. PRPIĆ / Datum objave: 18.4.2009
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58