Potpisani ugovori koji bi lovnom turizmu bjelovarskog kraja trebali vratiti stari sjaj

Napisao/la  Utorak, 14 Listopad 2014 00:43

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs s predstavnicima LS Bjelovarsko bilogorske županije, LD Vijenac Gornje Zdjelice i LD Srndać Gornji Daruvar potpisao je ugovore o subvencioniranju lovstva vrijedne više od 160 tisuća kuna. Riječ je o novčanim potporama namijenjenih razvoju i unaprjeđenju lovstva na području županije po novom programu.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs s predstavnicima LS Bjelovarsko bilogorske županije, LD Vijenac Gornje Zdjelice i LD Srndać Gornji Daruvar potpisao je ugovore o subvencioniranju lovstva vrijedne više od 160 tisuća kuna. Riječ je o novčanim potporama namijenjenih razvoju i unaprjeđenju lovstva na području županije po novom programu.

Predmet novog programa za lovstvo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je dodjela subvencija za unos pernate divljači – fazana i trčki, unos običnog zeca, izgradnju i opremanje fazanerija – uzgajališta pernate divljači, promidžbu lovca, legalizaciju lovačkih kuća i domova s pratećim objektima te lovno streljaštvo. Tom prilikom Miroslav Čačija, predsjdenik Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije istaknuo je kako Županija pridaje veliku važnost lovstvu jer je lovni turizam na našem području oduvijek bio značajan.

- Bjelovarsko-bilogorska županija bogata je lovištima u sklopu kojih je četrdeset i četiri zajednička lovišta i ja izražavam zadovoljstvo što njih koriste lovci s našeg područja. Uveli smo pet ili šest novih mjera koje će pomoći lovcima s našeg područja. Neke mjere su kratkoročne, a neke stvari su trajne prirode poput unosa žive divljači, - napomenuo je župan Bajs.

- Na kunu onoga što lovci daju kao zakupninu, Županija će vratiti kunu i trideset. Dakle, vratiti ćemo više nego što smo dobili, a ono što želimo su kvalitetno vođena lovišta. Lovci će također imati obvezu voditi brigu o provođenju lovnog turizma na našem području. Želimo da to bude njihov prihod, ali i prihod zajednice u cjelini. Činjenica je da je do prije par godina bio to naš glavni prihod u turizmu i mi želimo s obzirom na kvalitetu naših lovišta da se to vrati u skoroj budućnosti, istaknuo je župan prilikom potpisivanja ugovora o potporama za unapređenje lovstva u prostorijama Lovačke kuće LU Fazan Gudovac u Prgomrelju.

Bbzinfo, 07.10.
Zadnja izmjena Ponedjeljak, 13 Listopad 2014 18:59