Novogodišnji lov i druženje u Bukovici

Napisao  Četvrtak, 24 Siječanj 2019 10:15

Treći put zaredom LU Dama Dama je sudjelovala u Novogodišnjem lovu u lovištu Bukovica XIII/129. kojim gospodari tvrtka „Diana“ Zadranina Željka Bušića. Deseti po redu, ovaj je Novogodišnji lov bio mjesto okupljanja i lovačkog druženja Šibenčana, Zadrana, gostiju iz Slavonije, susjedne nam Slovenije i lovkinja Dama Dame.

LU Dama Dama ovaj su put predstavljale: Branimira Zimić, Blaženka Pezić, Anita Skrt, Ana Glaser, Adela Plevanč, Rahela Šantić, Elizabeta Kushner, Katja Beara i Maja Slamar, a kao gošća pridružila nam se i gđa Melita Zvizdić Žunić.

Dva dana lova, pružili su sudionicima lova istinsko uživanje u prekrasnim krškim terenima kanjona rijeke Zrmanje kušajući sve čari prirode – od sunca, kiše do velebitske bure. Iako nam ovaj put nije bila naklonjena božica Diana, ovaj će lov ostati na posebnom mjestu u sjećanjima po mnogočemu – druženju i novim prijateljstvima sklopljenima uz lovačku vatru, susretu starih prijatelja, lovačkoj večeri uz neizostavnu pjesmu i muzikaše, ali i po nekim novim odlikovanjima. Odlikovanjem trećeg reda odlikovane su naše dugogodišnje članice – Branimira Zimić i Jagoda Pilko. A što je ljepše nego primiti ovakvo priznanje među prijateljiima i kolegama!

Posebnost ovog lova očituje se i u uspješnom spoju prirode i kulture. Domaćini su se potrudili predstaviti kulturno nasljeđe ovog dijela Dalmacije, pa su članice naše udruge uživale u šetnji gradom Zadrom uz domaće stručno vodstvo, kao i u obilasku jednog od naših najposjećenijih nacionalnih blaga – slapova Krke.

Nepogrešiva organizacija i koordinacija svih aktivnosti za vrijeme i nakon lova, gostoljubivost i odgovornost pravog domaćina, prezentacija prirodne i kulturne baštine svoga kraja na jedan posebno zanimljiv način – to su odlike ljudi - lovaca koji djeluju u ovom lovištu.                                                                                                                                     

Autor: Maja Slamar

Fotografije ustupili: Elizabeta Kushner, Goran Plenča i Maja Slamar

Više o događanjima u udruzi: damadama.hr

Zadnja izmjena Četvrtak, 24 Siječanj 2019 10:22