Lovački dom CEROVLJANI - Posavske šume - Sisačko-mosl. ž.

Napisao  Petak, 15 Prosinac 2006 01:12
Lovački dom Cerovljani smješten je u lovištu Posavske šume na području šumarije Hrvatska Dubica od Siska udaljen 60 km. Lovački dom smješten je uz rub šume u samom lovištu, povučen je od glavne ceste i tamo se može uživati u miru i tišini Posavskih šuma. Smještaj je u 5 soba, ukupnog kapaciteta 15 ležaja. Svaka soba ima svoj sanitarni čvor. Također i u ovom lovačkom domu gosti mogu uživati u lokalnoj kuhinji.

 

Lovište Posavske šume
U Posavini između Save i Une uređen je veliki kompleks šume hrasta lužnjaka i jasena, unutar kojega je smješteno nizinsko lovište Posavske šume. Lovac koji želi osjetiti dušu nizinskih močvarnih šuma, s dobro uređenim prosjecima i lovnim objektima, na pravom je mjestu. U maglovitim jesenskim danima ondje će moći čuti riku jelena, uživati u bogatoj štreki divljih svinja ili se šuljati po gredama za plahim srnjakom. Na nekim dijelovima lovišta obilje je sitne divljači. Poznat je lov na patke, šljuke i prepelice.

  • Lovište : III/28 Posavske šume
  • Tip lovišta: otvoreno
  • Površina: 15205 ha

Kontakt podaci

  • 44450 Hrv. Dubica,
  • Cerovljani bb
  • Telefon: 044/ 526 450


Cijenik Lovački dom Cerovljani

Cjenik Lovačka kuća Cerovljani 16 kreveta, 4/3,1/3,1/1 kn/dan
Noćenje 274,50
Noćenje s doručkom 330,00
Polupansion 452,00
Puni pansion 575,00

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodatni sadržaji:
Predjeli uz rijeku Savu poznati su po tipičnom i autohtonom, narodnom graditeljstvu i arhitekturi drvenih kuća i kapela, folklornom bogatstvu te po bogatoj vinskoj gastronomskoj ponudi ribljih, lovačkih i drugih specijaliteta.
Kraj je poznat po bogatom povijesnom naslijeđu. Brojne utvrde iz doba Vojne krajine predstavljaju turistučku atrakciju i svjedoče o obrani Hrvatske i Evrope od turskih osvajanja od kojih je najpoznatija utvrda Stari Grad u Sisku. Sisak je kulturno i gospodarsko sjedište cijele regije, a jedan je od najstarijih evropskih gradova, star je oko 2.500 godina. Sisak ima bogato povijesno naslijeđe, a svjetsku je slavu stekao još 1593. godine veličanstvenom pobjedom protiv do tada nepobijeđenih turskih osvajača. Do danas je potpuno očuvan Stari grad, utvrda iz doba Vojne krajine koja predstavlja simbol obrane Hrvatske i Evrope od turskih osvajanja.
O srednjovjekovnoj povijesti ovog kraja svjedoče i brojne vrijedne crkve obnovljene tokom 18. stoljeća koje su stradale u turskim ratovima.

Park prirode Lonjsko polje
Park prirode Lonjsko polje nalazi se na 506 km2 močvarnih livada i hrastovih šuma, te zaštićenih staništa ugroženih biljnih i životinjskih vrsta. Napaja se vodom rijeke Lonje, a predstavlja ornitološki vrijedno područje jer u njemu uz ostale vrste ptica obitavaju rode, čaplje i orlovi štekavci. Tamo se nalaze i druge vrste zaštićenih životinja kao što su vidre, dabrovi i divlje mačke. U obližnjim selima domaće stanovništvo uzgaja jedinstvene posavske konje, a svjetski je poznato mjesto Čigoč kao europsko selo roda.

Izvor: Hrvatske šume
Zadnja izmjena Srijeda, 22 Veljača 2012 13:58
K2 Items

-

 ssso hunting202023

so hunting232023 2

fanzoj lovac info
ritosa lovac info
ma ra lovac infp

lovac kuhada reklama banner veliki2023